Bratunac: Informacije sa sastanka kriznog štaba održanog 30.3.2020.

Glavna aktivnost na današnjem sastanku kriznog štaba u Bratuncu bila je dizinfekcija svih vozila koja dolaze u opštine Bratunac i Srebrenica, a koja če se vršiti u Konjević Polju. Put Drinjača koristiće samo putnička vozila. Sva lica koja žele da se vrate u Republiku Srpsku, odnosno Bratunac a koja dolaze iz zaraženih područja, biće prebačena u karantine. Sva ta lica dolaze iz područja zaraženih korona virusom te je cilj da se građani Bratunca zaštite.

“Osim prostorija u Domu zdravlja gdje smo obezbjedili 20 kreveta za lica koja ne poštuju karantin, u narednom periodu obezbjedićemo još jedan objekat gdje će biti postavljeni kreveti. U pitanju je Srednjoškolski centar u Bratuncu koji će nam ustupiti 4 učionice za smještaj ostalih lica. Razlog tome je što se ovaj objekat nalazi u blizini Doma zdravlja i tako će biti olakšano zdravstvenim radnicima da vode računa o svima.”, istakao je načelnik opštine Bratunac, Nedeljko Mlađenović.

U Konjević Polju će se danas izvršiti probno testiranje i dezinfekcija vozila, dok će već od sutra ova mjera i naredba stupiti na snagu.

“U Bratuncu se 174 lica nalaze u kućnoj izolaciji, a 44 je izašlo. Ovo je dobra vijest jer niko od lica koja su napustila kućnu izolaciju nije imao simptome korona virusa i svi se dobro osjećaju. Podsjećam, na području naše opštine nema zaraženih korona virusom.”, rekao je direktor Doma zdravlja Bratunac, doktor Aleksandar Vasić.