Bratunac: Informacije sa sastanka kriznog štaba održanog 25.3.2020.

U Bratuncu je danas održan sastanak kriznog štaba čiji se rad sastoji od tri tačke dnevnog reda. Prva tačka obuhvata informisanje o poslovima koje sprovodi i Vlada Republike Srpske, tj republički štab ali i sve ono što treba da se preduzme na lokalnom nivou. Načelnik opštine, Nedeljko Mlađenović, ističe kako štab iz dana u dan mora da bude stroži kako bi svi građani Bratunca bili podjednako zaštićeni:

„Naš štab je do sada preko 90% poslova odradio, počev od dezinfekcije javnih ustanova i lokala. Nemamo veći porast lica koja su pod kućnim nadzorom, porast je bio očekivan onda kada su se studenti i druga lica vraćali u naše krajeve. Za sada imamo 192 osoba koje se nalaze u kućnoj izolaciji, njih 10 je izašlo iz kućnog nadzora što je, u odnosu na prethodni dan, minimalno povećanje. Što se tiče narednog perioda, cilj nam je da saradnju proširimo na rad sa mjesnim zajednicama i da regulišemo nezakonit prelazak preko Drine. Takođe, oformljen je tim volontera. Crveni krst već ima deset volontera, a mi smo preko javnog poziva obezbjedili još njih dvadeset koji će svojim nesebičnim davanjem pomoći i najugroženijim osobama sa naše opštine, najstarijima. Oni će izvršiti nabavku svih potrebnih namirnica i te namirnice odnijeti starijim od 65 godina, i predati im tu robu uz fiskalni račun. Iz budžeta Opštine i uz pomoć naših lokalnih preduzetnika biće obezbeđeni paketi licima koja usljed niskih primanja ne mogu sebi obezbjediti prehrambenu robu i sredstva za higijenu.“, ističe Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac.

„Danas imamo 192 lica u kućnoj izolaciji, a njih 10 je izašlo iz kućne izolacije. Još uvijek nemamo zaraženih korona virusom i to je sjajna vijest. Mogu reći da Bratunčani poštuju sve mjere, ne izlaze iz izolacije, ne druže se ni sa kim, odnosno ne dovode druge u opasnost. Dom zdravlja svima stoji na raspolaganju, kada su pregledi u pitanju i naravno dolazak pacijenta po terapiju. Lica starija od 65 godina su najrizičnija grupa i još jednom apelujem da smanje aktivnosti, tj da nikako ne izlaze napolje.“, rekao je Aleksandar Vasić, direktor Doma zdravlja Bratunac.