Bratunac: Informacije sa sastanka kriznog štaba održanog 22.3.2020.

U Bratuncu nema slučajeva zaraze virusom korona a registrovano je  180 osoba pod nadzorom i 4 lica kojima je istekao period izolacije, saopštio je novinarima nakon današnjeg sastanka Štaba za vanredne situacije načelnik ove opštine Nedeljko Mlađenović. On očekuje porast broja takvih lica, jer se stanovnici Bratunca vraćaju iz zemalja u kojima su radili, ili privremeno boravili.
„Glavna tema današnjeg štaba bila je kako da se olakša rad inspekciji i policiji, koji kontrolišu poštovanje mjera o kućnoj izolaciji, kao i drugih mjera koje je naš štab donio u skladu sa mjerama i propisima Štaba za vanredne situacije Republike Srpske i državnih organa“, rekao je Mlađenović i podsjetio da je Opštinski štab za vanredne situacije formirao 6 ekipa koje čine po jedan predstavnik policije i inspekcije.
On je istakao značaj kontrole osoba koje prelaze granicu izvan registrovanih graničnih prelaza, kako bi bila evidentirana i poštovala mjere o periodu kućne izolacije.
„Građani Bratunca  poštuju naložene mjere preventivne zaštite od virusa korona a, ukoliko se pojave pojedinci koji ih krše, biće sankcionisani“, upozorio je Mlađenović.
Podsjećajući da je juče uveden policijski čas u Republici Srpskoj on je istakao da je iz bratunačke policije obavješten da je protekle noći vršena kontrola i da je ta mjera poštovana u svim dijelovima opštine.
Na današnjem sastanku štaba razgovarano je o obezbjeđivanju prostorija za privremeni smještaj lica kod kojih bi, eventualno, bila potvrđena zaraza virusom korona, kao i postavljanju šatora ispred bratunačkog Doma zdravlja kako bi se zaštitili pacijenti koji koriste usluge ove ustanove i zdravstveni radnici.
Iz Štaba za vanredne situacije  poručeno je  građanima Bratunca da se redovno vrši dezinfekcija na teritoriji cijele opštine, a načelnik Nedeljko Mlađenović je rekao da su poručene nove količine sradstava za dezinfekciju, koja će se racionalno koristiti na svim područjima ove lokalne zajednice.
Preuzeto sa: www.opstinabratunac.com