Bratunac: Informacije sa sastanka kriznog štaba održanog 1.4.2020.

Gospodin Mlađenović će se danas poslije podne sastati sa načelnikom opštine Srebrenica, Mladenom Grujičićem, sa kojim će razgovarati o učešću opštine Srebrenica u pokretanju punktova u Konjević Polju I Drinjači, jer se preko ovih mjesta dolazi i u Srebrenicu. U Konjević Polju juče je profunkcionisao punkt za dezinfekciju vozila. U Bratuncu nema zaraženih korona virusom, a broj lica koja se nalaze u samoizolaciji je 92.

“Situacija ni u okruženju, ni u Evropi nije dobra. Mi moramo da sprovedemo što više mjera, jer kao što vidite koliko god se borili protiv ovog virusa pojavila su se lica koja su pozitivna na korona virus u regiji Birač. Mi danas preduzimamo nove mjere koje će donijeti nove obaveze našim inspektorima, policiji i opštinskim rukovodiocima. Dezinfekcija gradskih ulica i javnih objekata se i dalje redovno sprovodi, dok su za dezinfekcije mjesnih zajednica i naselja odgovorni predsjednici mjesnih zajednica koji treba da obezbjede vozilo kojim će se prskati ulice, jer je Opština obezbjedila sredstvo za dezinfekciju.”, istakao je načelnik opštine Bratunac, Nedeljko Mlađenović.

“Danas počinje funkcionisati prostor za izolaciju koji se nalazi u okviru Doma zdravlja. U njemu se nalazi 20 kreveta, a uskoro ćemo opremiti i prostore, odnosno četiri učionice u SŠC Bratunac. Studenti i radnici koji su u Bratunac stigli prije 15-20 dana završili su period samoizolacije i to je period koji moraju svi da ispoštuju ako u naš grad dolaze iz druge zemlje.”, rekao je Nedeljko Mlađenović.

Od danas će na graničnim prelazima u Zvorniku, Bratuncu i Skelanima biti pojačana kontrola i sva lica koja na tim prelazima ulaze u Republiku Srpsku biće zadržana u izolaciji na Tehnološkom fakultetu u Zvorniku. Kada se ustanovi da ta lica nemaju simptome i nisu sumnjiva uz policijsku pratnju biće dovežena u karantin u svom rodnom gradu gdje će provesti period izolacije od 14 dana. U bratunačkom karantinu će narednih 14 dana boraviti tri lica koja su prešla granične prelaze, ali kako načelnik opštine napominje, ta lica nemaju simptome korona virusa i sve ovo je način i mjera da se ovaj virus zaustavi. Od danas je u svim opštinama i gradovima na snazi ista mjera opreza.

Piše: A.A.