Bratunac: Informacije sa sastanka kriznog štaba održanog 07.04.2020.

„Naši građani u većini slučajeva poštuju mjere republičkog i opštinskog štaba za vanredne situacije. Danas imamo samo 13 lica u kućnom nadzoru, u karantinu u okviru stare zgrade Doma zdravlja nalazi se 6 osoba. Moramo pojačati mjere punktova u Konjević Polju i Polomu, jer kad ne bi imali punktove ne bi ni znali ko ulazi u Bratunac. U toku sutrašnjeg dana biće postavljen i video nadzor na ove lokacije. I dalje se zloupotrebljava prevoz lica preko Drine kako ne bi došlo do zadržavanja u karantinima i to namjeravamo u što bržem vremenskom periodu rješiti. Sredstava za dezinfekciju imamo dosta, nabavili smo količinu dovoljnu za naredna dva, tri mjeseca.“, ističe načelnik opštine Bratunac, Nedeljko Mlađenović.

Načelnik takođe napominje da ljudi mogu iskoristiti lijepo vrijeme za rad u baštama i na njivama. Oni koji imaju registrovana veća poljoprivredna gazdinstva se na svojim imanjima mogu zadržati i duže od 20 časova, od kada na snagu svakoga dana stupa policijski čas. Isto važi i za one koji se bave pčelarstvom.

Centar za socijalni rad i Opštinska organizacija Crvenog krsta, u saradnji sa štabom i volonterima, nastavlja akciju pružanja pomoći licima kojima je ona potrebna.
Na području Bratunca u toku je kontrola nedavno uvedene mjere vezane za uklanjanje svih čamaca sa Drine.