Bratunac: Informacije sa kriznog štaba održanog 03.04.2020.

U Bratuncu je 56 lica pod nadzorom, 16 je izašlo iz samoizolacije, troje je u karantinu, nema lica koja su kršila kućnu izolaciju ni policijski čas, ali ima jedno lice koje nije poštovalo zadržavanje cijena od 5. marta, što je tržišni inspektor sankcionisao.

U rad su pušteni punktovi za dezinfekciju vozila u Polomu i Konjević Polju i dio puta u Burnicama. Juče su predstavnici opštine Bratunac razgovarali sa predstavnicima opštine Srebrenica i došlo je do dogovora da se zajedničkim snagama obje opštine udruže u borbi protiv korona virusa. To podrazumjeva pojačanu kontrolu vozila i lica koja ulaze na teritorije ove dvije opštine.

Takođe, sva lica koja budu došla u Bratunac prije odobravanja boravka biće provjerena iz koje opštine ili grada dolaze i da li su proveli vrijeme u samoizolaciji ili karantinu u nekom od gradova odakle dolaze.

“U narednom periodu ćemo više pažnje obratiti na nabavku opreme za Dom zdravlja, kako bi zaštitili sve zdravstvene radnike i građane. Za ovaj vikend građani će moći izaći na izletišta i gradski stadion u grupi do maksimalno tri lica, jer smo svedoci da mnogi dolaze u razne psihičke krize te je iz tog razloga potreban neki vid relaksacije. Posebno sam ponosan na građane Bratunca, koji poštuju policijski čas ali i iz razloga što smo organizovano danas omogućili penzionerima da podignu penzije i izvrše potrebnu nabavku prehrambene robe i sredstava za higijenu.”, istakao je načelnik Mlađenović.

Direktor Doma zdravlja Bratunac, doktor Aleksandar Vasić, apelovao je na građane Bratunca da nema potrebe da nose zaštitne maske ako nisu ni sa kim u društvu ili ako se sami nalaze u svom automobilu, iz razloga što osobe koje već imaju neke respiratorne tegobe svoje stanje bespotrebnim nošenjem maski mogu pogoršati.

Opština Bratunac je juče, 02.04.2020, naredila direktorima osnovnih škola i vrtića na području naše opštine da Štabu za vanredne situacije stave na raspolaganje pomoćno osoblje zaposleno u navedenim ustanovama, a u cilju sprovođenja vanrednih mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti izazvane novim virusom korona.

Piše: A.A.