Bratunac: Informacija sa sastanka kriznog štaba 11. april

Štab za vanredne situacije opštine Bratuncu upoznat je danas sa novim mjerama, koje je Republički štab donio u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

Od danas svi građani su obavezni da se na otvorenom prostoru pridržavaju zaštitne mjere socijalnog rastojanja od dva metram uz obavezu korišćenja rukavica i zaštitnih maski.

Sva pravna lica, preduzetnici i fizička lica koji u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima obavezni su da;
– usluge pružaju zaštićeni maskom i rukavicama,
– obavezno provode mjere dezinfekcije,
– obezbijede masku i rukavice građanima koji koriste njihove usluge ako ih nemaju.

Ove mjere kontrolisaće nadležna inspekcija u komunalna policija opštine Bratunac.

Od danas svim građanima Republike Srpske zabranjeno je okupljanje u grupama većim od tri osobe na javnim mjestima. Kontrolu izvršenja ovje mjere vršiće MUP, a nepoštovanje ove mjere sankcionisaće se u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru.

Na današnjoj sjednici Opštinskog štaba rečeno je da je na snazi i zabrana kretanja van mjesta prebivališta od subote u 12 časova do nedelje u 18 časova, što će se kontrolisati na punktovima u Konjević Polju i Polomu.

Štab je konstatovao da se redovno provode sve mjere zaštite, koje su preduzete u cilju sprečavanja pojave zaraznih bolesti izazvanih virusom korona.

U Bratuncu se trenutno pod nadzorom nalazi 16 osoba, za tri je istekao period predviđen za tu mjeru, a u karantinu se nalazi šest osoba.

U poslednja 24 časa nije bilo kršenja mjere nadzora, kao ni policijskog časa.

10. aprilla. Centar za socijalni rad Bratunac započeo je podjelu paketa korisnicima prava na novčanu pomoć u Bratuncu.Paketi su obezbijeđeni iz budžetske rezerve predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, a sadrže prehrambene namirnice i sredstva za higijenu.
Navedenu pomoć za 66 korisnika uručiće zaposleni Centra i volonteri Crvenog krsta kako bi ubrzali i olakšali isporuku.

Izvor: opstinabratunac.com