Bratunac gostuje Čapljini

Bratunac TRB – Mladost MG

Košarkaši KK Bratunac TRB danas će gostovati ekipi Čapljine, u okviru 3. kola košarkaške Lige BiH. Utakmica počinje u 17 časova.

Oba tima su bez trijumfa nakon prva dva kola i imala su probleme sa izostankom igrača.

Bratunački tim zbog bolesti i povreda većeg dijela ekipe skoro da nije mogao da trenira u periodu prije meča sa ekipom Mladosti. Tu utakmicu su tijesno izgubili, iako je nekoliko igrača nastupilo na sopstveni zahtjev (Danilović, Pešić, Pilčević), a nije bilo ni trenera Ognjena Radića. Prvog trenera neće biti ni večeras, a ekipu će ponovo voditi Jugoslav Petrić. U proteklom periodu jedini zdravi seniori bili su Tadić, Petrović i Žunić.  Takođe, povrijedio se i Marko Rikalo, koji nije igrao u 2. kolu, ali će biti spreman za večerašnji duel, za razliku od Danilovića.

Tim Čapljine izgubio je od Kaknja i Bosne u prve dvije utakmice. Najveći problem im je predstavljala povreda startnog beka Jugovića, nekadašnjeg omladinca Partizana i studenta univerziteta Tenesi Tek. Od prošle sezone u ekipi su ostali Milin, Ivelja i Radak, a postoji mogućnost da se vrati i Lužaić. Od novih igrača ističu se snažni centar Sudžum, Naletilić koji je došao iz Širokog, povratnik u ligu iz Italije Brajković i bivši košarkaš Dinamika Savković.

Prethodne sezone Bratunac TRB i Čapljina su zabilježili po jednu pobjedu u međusobnim duelima, a zanimljivo je da su oba puta slavili gosti.

Piše: M.V.