BRATUNAC EKSPRES JURI KA PRVOJ LIGI!

ŽOK Bratunac

Izvanredan trijumf bratunačkih odbojkašica nad, najvećim rivalkama, ekipom Panter iz Doboja sa maksimalnih 3:0 (25:18, 25:23, 25:20) doveo ih je do prve pozicije u svojoj grupi Druge lige Republike Srpske i približio baražu za plasman u viši rang. Vrlo je realno da će iz tog baraža dva tima izboriti promociju, ako ne i sva tri, u zavisnosti od toga koliko će ekipa sa prostora Republike Srpske ispasti iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. Ovo je peta pobjeda Bratunca u sezoni, uz samo jedan poraz u Doboju i to nakon taj-brejka.

Domaća ekipa je kontrolisala meč tokom cijelog njegovog toka. Prvi set je rutinski dobijen sa 7 poena razlike, dok smo u drugom gledali veliku borbu. Bratunac je i u tom periodu imao konstantno vođstvo, ali su se gošće vraćale nekoliko puta. Ipak, servis greškom tima iz Doboja završena je ova dionica. Dobrom igrom u trećem setu bratunačke odbojkašice su zaokružile izuzetno važan trijumf.

U timu trenera Petkovića nastupile su: Tanasijević, Brklja, Šarenac, Stjepanović, Anđela i Anica Stojanović, Milošević, Todić i Radović. U sastavu su bile i: Blagojević, Matić i Mlađenović.

Bratunac sada ima 16 bodova, 3 više od Pantera, uz isti broj pobjeda i poraza.

Piše: M.V.