Bratunac dočekuje Leotar

Pred košarkašima KK Bratunac TRB je, vjerovatno, najvažniji meč u ovom dijelu sezone. U goste dolazi direktan protivnik za poziciju broj 4, KK Leotar iz Trebinja. U prvom duelu dva tima ekipa iz Trebinja je slavila nakon produžetka 88:81. U tih dodatnih pet minuta Bratunac je bio bez Pantića, koji je u finišu 4/4  zaradio petu ličnu grešku.

Bratunački tim je u seriji od tri uzastopna trijumfa, odnosno šest u sedam utakmica i sa skorom 8-5 drži četrvtu poziciju. Leotar je na učinku 7-5, a duel prethodnog kola protiv Igokee je odložen, pa imaju utakmicu manje.

Domaća ekipa je znatno efikasnija i trenutno prva po tom parametru u ligi. Prosječno ubacuju 10,5 poena više od Trebinjaca. Bratunac je prvi i po realizaciji za 2 poena, 66,3%, dok Leotar šutira 54,5%. Pored toga, značajna prednost za Bratunac TRB je i u asistencijama, gdje su takođe u vrhu cijele lige sa više od 21 asistencije prosječno. Leotar je na nešto više od 14. Ekipa iz Trebinja je druga u ligi po procentu šuta za 3 poena sa 35,5%, dok je Bratunac na 30%. Gosti imaju malu prednost i u ofanzivnom skoku.

Biće ovo duel najkorisnijeg igrača lige Gajića i najefikasnijeg igrača lige Rikala. Bratunac, uz Gajića, ima četiri dvocifrena igrača prosječno (Ćupa, Pantića, Vučićevića i Pilčevića), dok je Foster na 9 poena. U Leotaru, pored Rikala, glavni poenteri su, takođe, spoljni igrači Aleksić i Šakotić. Dva visoka centra Andrejević i Ninković su na oko 9 poena.

Bratuncu bi više odgovarao meč na veći broj poena, dok će Leotar, vjerovatno, pokušati da svede igru na manji broj poena i više pozicionih napada, pogotovo imajući u vidu da je Bratunac u prethodnom periodu “lomio“ protivnike dobrim trčanjem i bržim ritmom.

Dva tima će se uskoro boriti i za trofej Kupa Republike Srpske, na finalnom turniru u Trebinju.

Meč je na programu sutra od 18 časova, a prenos na Jutjub kanalu KS BiH realizovaće UPSMedia tim.

Foto: KK Bratunac TRB

Piše: M.V.