Bratunac dobio Budžet, Mrkajić novi predsjednik Skupštine!

Na današnjem nastavku I redovne sjednice, koja je više puta prekinuta, za usvajanje Budžeta, kao jednog od najvažnijih akata u lokalnoj zajednici, glasalo je 16 odbornika. Novi predsjednik Skupštine opštine Bratunac je Marko Mrkajić. Odbornici su podržali i plan rada načelnika Srđana Rankića za ovu godinu.

Marko Mrkajić, predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a i odbornik ove partije dobio je povjerenje 16 odbornika. Ranije tokom dana dosadašnji predsjednik Radislav Jovanović je dao ostavku, zbog, kako je naveo, političkog dogovora stranaka. Jovanović je potom izabran za potpredsjednika lokalnog parlamenta.
Što se tiče vršilaca dužnosti načelnika opštinskih odjeljenja, na čelu opšte uprave ostao je Branislav Mićić, a Ševko Karić na čelu privrede i društvenih djelatnosti. Urbanizam će u narednom periodu voditi Radovan Petrović, a finansije Snežana Marilović.

Usvojena je i odluka o izvršenju Budžeta. Takođe, glasalo se i o izvještajima javnih ustanova čiji je osnivač Opština Bratunac.

Tokom aprila ova lokalna zajednica je bila, faktički, u blokadi i nisu vršena plaćanja, tako da je ovim dogovorom sada ta kriza prevaziđena.

Piše: M.V.