Bratstvo u subotu počinje drugi dio sezone, načelnik Rankić poželio sreću fudbalerima

Načelnik Srđan Rankić – posjeta FK Bratstvo

Fudbaleri Bratstva u subotu od 14 časova gostuju Ilićki iz Brčkog, u sklopu 16. kola Druge lige Republike Srpske ,,Istok“. Na današnjem treningu posjetio ih je načelnik Opštine Bratunac Srđan Rankić, koji je poželio sreću igračima i razgovarao sa predsjednikom kluba, Željkom Lazićem, o bitnim stvarima za funkcionisanje ovog kolektiva. Načelnik Rankić je obećao punu podršku po pitanju finansija i infrastrukture u narednom periodu.

– Danas, sam bio u posjeti fudbalskom klubu Bratstvo. Poželio sam im uspjeh u ovom takmičenju, u Drugoj ligi. Ja im želim da nastave sa radom i očekujemo da će igrati i Prvu ligu Republike Srpske. Što se tiče Opštine Bratunac i u ovim teškim vremenima, nastalim zbog korona virusa, nastojaćemo da fudbalski klub ne osjeti te teškoće. Kao što sam najavio budžetska sredstva za sport u ovoj godini biće 300.000 KM, tako da će i ovaj klub da participira u ravnopravnoj raspodjeli sredstava, kao i svi ostali sportski klubovi u Bratuncu. Obišli smo i stadion i prostorije, primjetno je da Opština Bratunac nije u proteklih dvadeset godina posvetila pažnju da se ovaj prostor dovede u funkcionalno stanje. Sve je rađeno ličnim sredstvima, koja je klub dobijao iz budžeta, a koja su zanemariva. Ovaj stadion i ovaj prostor zaslužuju zbog istorije kluba da im se posveti posebna pažnja, kako bi se fudbalerima omogućili bolji uslovi za rad. Teren je u dobrom stanju, uprava to dobro održava, ali prostor oko stadiona, tribine i svlačionice potrebno je dodatno renovirati. Uradićemo jednu detaljnu analizu i krenućemo da rješavamo jedno po jedno- rekao je načelnik Opštine Bratunac, Srđan Rankić.

Predsjednik Bratstva nije krio zadovoljstvo posjetom načelnika i konstruktivnim razgovorom. Predočio nam je i svoja očekivanja od prvog meča u nastavku takmičenja.

– Zahvalio bih se načelniku koji je izdvojio vrijeme da posjeti FK Bratstvo. Bio je ovo dobar i iscrpan sastanak, gdje smo dobili podršku načelnika po pitanju, prije svega, finansiranja kluba i dao nam je garancije da fudbalski klub neće osjetiti finansijske probleme. Zadovoljstvo mi je da smo naišli na razumijevanje načelnika. Još jedan motiv više igračima je što im je načelnik poželio sretan početak sezone, pošto idemo u subotu u Brčko. Tamo ne idemo kompletni, tri igrača imaju žute kartone i jedan igrač je povrijeđen, ali mi smo ekipa koja može svakoga da pobijedi. Odradili smo dobre pripreme, od 1. februara, što se vidjelo i kroz prijateljske utakmice, gdje smo od pet duela upisali sve pobjede i samo jedan neriješen rezultat. Ponosni smo na naše kadete i pionire, koji zauzimaju prvo mjesto u svojim ligama i na našu školu fudbala. Mi smo najstariji i najmasovniji kolektiv na području opštine Bratunac – prokomentarisao je Željko Lazić, prvi čovjek bratunačkog kluba.

Bratunački klub je trenutno na diobi pozicija 12 i 13 sa 18 osvojenih bodova, dok njihov naredni rival Ilićka drži sedmu poziciju sa 23 boda.

Piše: M.V.