“Bratstvo“ u odličnoj seriji – ubjedljiv trijumf i u Janji

Fudbaleri FK “Bratstvo“ zabilježili su ubjedljivu pobjedu od 5:1, na gostovanju u Janji, ekipi “OFK Janja 2009“. Strijelci za ekipu iz Bratunca bili su Kuljanin i Smajilović po dva puta, dok je jedan pogodak postigao Karić.

Meč je odigran u okviru trećeg kola Regionalne lige Republike Srpske – Istok. Ovo je druga vezana pobjeda za bratunačke fudbalere u ligaškom takmičenju i to istim rezultatom. Nakon tri kola “Bratstvo“ zauzima poziciju broj četiri sa šest bodova.

Pored toga “Bratstvo“ je zabilježilo dvije ubjedljive pobjede u okviru Kupa Republike Srpske, protiv “Budućnosti“ iz Skelana i “Jadra“ iz Nove Kasabe. Od trećeg kola odustala je FK “Vlasenica“, pa su bratunački fudbaleri najbolji na regiji za ovo izdanje Kupa. “Bratstvo“ se plasiralo među 32 najbolje ekipe u Kupu Republike Srpske i moguće je da uskoro u ovom takmičenju u Bratuncu gledamo neki tim iz Premijer lige ili Prve lige Republike Srpske. U četiri posljednja meča ekipa iz Bratunca postigla je 24 gola.

Kada smo već kod ekipa iz Premijer lige, sutra nas u Bratuncu očekuje prijateljski meč između “Bratstva“ i člana Premijer lige BiH, ekipe “Tuzla City“. Meč počinje u 17 časova.

Srebrenički FK “Guber“ je poražen i treći put od početka sezone. U Srebrenici je sva tri boda osvojila  ekipa FK “Sloboda“ iz Donjih Zagona. Bilo je 0:1.

Piše: M.V.