Bratstvo i Guber gostovanjima kompletiraju jesenju polusezonu

Foto: Arhiva UPSMedia

Utakmicama 15. kola predstojećeg vikenda biće zaključen jesenji dio sezone u Drugoj ligi Republike Srpske ,,Istok“. Guber će gotovati u Brčkom, ekipi Ilićke, a Bratstvo Famosu, u Istočnoj Ilidži. Oba meča na programu su sutra u 13 časova.

Bratunački tim je trenutno 14. na tabeli sa 15 osvojenih bodova, dok je naredni rival u vrhu tabele sa 8 bodova više. Prethodno gostovanje Bratstva Famosu, prije dvije sezone, obilježilo je ispušteno vođstvo od 2:0 i poraz 3:4.

– Nemamo problema sa kartonima, a jedini problem stvara nam povreda Maksimovića. Mi se nadamo da će on, ipak, moći da zaigra. Idemo da pokušamo nešto da izvučemo na ovom teškom gostovanju – prokomentarisao je Željko Lazić, predsjednik bratunačkog kluba.

Guber ima vrlo dobru polusezonu iza sebe, koju će pokušati da zaokruži na najbolji mogući način. Slijedi im gostovanje neugodnoj ekipi UFK Ilićka, u Brčkom. Srebreničani su trenutno na diobi pozicija od 2 do 4, sa 26 osvojenih bodova. Njihov predstojeći protivnik je sakupio 20 bodova i tačno je na sredini tabele.

– Nekoliko igrača ima kartone, a nekoliko zbog poslovnih obaveza neće moći da nastupi, pa ćemo igrati u nešto izmjenjenom sastavu. Međutim, mi idemo da ostvarimo povoljan rezultat. Treba istaći da je naredni protivnik kvalitetna ekipa – rekao je Emir Bektić, trener Gubera.

Poslije ovog kola slijedi nekoliko mjeseci zimske pauze.

Piše: M.V.