Bratstvo dočekuje Drinu, a Guber Vlasenicu

Arhiva: Bratstvo – Proleter

Pred nama je 8. kolo Druge lige Republike Srpske ,,Istok“. Bratstvo će u Bratuncu dočekati ekipu FK Drina HE iz Višegrada, dok će srebrenički Guber ugostiti Vlasenicu. Oba meča na programu su sutra od 16 časova.

Bratunački tim slavio je u prethodnom kolu u duelu sa ekipom Proletera iz Dvorova i došao do učinka od 6 bodova, a drugim trijumfom u nizu značajno bi poboljšao svoju poziciju. Drina HE je za sada osvojila 10 bodova i nalazi se u sredini tabele.

,,Očekuje nas meč sa Drinom, ekipom koja je pobijedila Guber sa 5:1 u prošlom kolu. Mi smo došli malo do svoje igre, a sa eventualnom sutrašnjom pobjedom pomjerili bismo se za jednu ili dvije pozicije na tabeli. Biće teško, ali sve osim pobjede smatraćemo neuspjehom. Ja to uvijek tako ambiciozno najavim, ali zaista vjerujem u ekipu, jer i atmosfera je dobra. Ono što je važno istaći i naši mlađi igrači daju bitan doprinos, kao što je bio slučaj sa Kosanićem i Avramovićem u prošlom kolu. Zbog kartona nećemo moći da računamo na Erkića i Lončarevića. Moram posebno naglasiti da smo stvarno ogorčeni suđenjem u dosadašnjem dijelu sezone. Takođe, iskoristiću priliku da najavim i utakmice pionira i omladinaca u nedjelju, koji će dočekati Tabance i vjerujem da će oba tima zabilježiti pobjede“ rekao je za naš radio Željko Lazić, predsjednik bratunačkog kluba. Kompletan razgovor možete poslušati u 11.30 na frekvenciji 103,5 MHz.

Guber će u Srebrenici dočekati Vlasenicu u lokalnom derbiju. Srebrenička ekipa za sada je sakupila 13 bodova, samo 2 manje od vodećih ekipa i drži poziciju broj 4. Vlasenica je trenutno deveta sa 10 osvojenih bodova.

,,Nadamo se najboljem i osvajanju bodova, a teren će pokazati pravo stanje. Bolja nam je situacija sa povredama, jeste da je David Maksimović povrijeđen, a nadamo se da će nam startni štoper moći da igra. Nekoliko igača je ,,odradilo“ kartone i oni će biti na raspolaganju treneru“ izjavio je za UPSMedia Zijad Salimović, predsjednik Gubera.

Utakmice će biti odigrane pred praznim tribinama.

Piše: M.V.