Bratstvo dočekuje Budućnost i želi prvi trijumf u ovoj sezoni

FK Bratstvo 2020-2021

Sutra u 17.30 na Gradskom stadionu u Bratuncu pojačano Bratstvo će dočekati Budućnost iz Pilice, u sklopu 3. kola Druge lige Republike Srpske ,,Istok“. Tim povodom najavili smo utakmicu izjavom za radio predsjednika bratunačkog kluba Željka Lazića.

,,Pred nama je treće kolo i duel sa Pilicom. U prve dvije utakmice upisali smo dva poraza. Prvi protiv Ilićke, može se reći malo nezasluženo, a zatim na dalekom i teškom gostovanju u Nevesinju. Taj poraz od Veleža, tj. visina poraza, nije adekvatna prikazanom na terenu. U međuvremenu, u klubu smo sagledali situaciju i zaključili da nam je neophodno da se pojačamo, jer kao najmlađa ekipa teško možemo doći do zacrtanog cilja, a to je opstanak. Uvijek sam isticao da je problem što ne postoji takmičenje u juniorskom uzrastu, gdje igrači treba da stasaju i polako ulaze u seniorski fudbal. Dogovorili smo dolaske Lazića i Erkića, iskusnih igrača, koji su već na prvim treninzima pokazali da će nam biti pojačanja. Prije nekoliko dana, takođe, dogovoren je povratak Srđana Lončarevića, jednog od najtalentovanijih fudbalera iz Bratunca, koji je prošao omladinsku školu Partizana. Poslije toga napravio je pauzu i završio pravni fakultet. Moram reći da mi je veliko zadovoljstvo što će igrač takvog kvaliteta nastupati za naš tim. Sa njegovim dolaskom skoro smo kompletirali tim i mislim da smo potpuno konkurentni. Mali problem još imamo na poziciji golmana. Predstojeći meč će biti težak, jer smo pod “moranjem“ i takve duele je najteže igrati, ali vjerujem da možemo do sva tri boda“ rekao je na ovu temu Lazić.

Druga Liga Republike Srpske ,,Istok“ je prilično izjednačena ove sezone. Ne postoji ekipa koja drastično odskače od ostatka lige, kao što je to često bio slučaj. Pored toga, epidemija koronavirusa stvorila je specifičnu situaciju.

,,Popunom liga tri ekipe iz Druge lige ,,Istok“ ušle su u Prvu ligu, a siguran sam da i sada u ovom rangu postoji bar pet ekipa koje mogu da budu prvoligaši. Primjetno je da raste nivo ulaganja i kvaliteta, prvo u Premijer ligi, a to se onda odražava i na niže rangove. Ovo možemo zaključiti i po rezultatima u evropskim takmičenjima. Nažalost, zbog situacije sa epidemijom sve utakmice se igraju bez prisustva publike. To je situacija koju ja nikada nisam doživjeo. Na svim sastancima sam predlagao da ako treba napravimo i deset metara razmaka između ljudi, ali da omogućimo najvjernijim pratiocima da gledaju fudbal i ove sezone. Uz to, brojna pravila još moraju da se ispoštuju. Još želim da se zahvalim svim ljudima koji su uz klub i podržavaju ovaj naš projekat“ zaključio je Željko Lazić.

Fudbalerima Bratstva želimo puno uspjeha u narednim duelima.

Piše: M.V.