Branislav Šarac: „Ne idemo u Zaječar da pobijedimo, nego da iskažemo ‘Gnijev anđela'“

Zaječarska gitarijada održava se jednom godišnje u Srbiji, u Zaječaru. Program festivala se sastoji iz takmičenja demo bendova i revijalnih nastupa poznatijih grupa. Organizatori Gitarijade tvrde da je ovo najveći festival mladih i neafirmisanih bendova u jugoistočnoj Evropi.

Festival je prvi put održan 1966. godine, a ove godine biće održana 53. po redu gitarijada.

U polufinale najstarije rock manifestacije u Evropi plasirala su se i dva bratunačka benda – „Gnijev anđela“ i „Infuzija“.

„Mi smo naučili da ne očekujemo ništa. Sve je u Božijim rukama. Zadovoljni smo što ćemo nastupiti na Zaječarskoj gitarijadi i za nas je to već pobjeda. Ne idemo da se takmičimo nego da iskažemo Gnijev anđela! Još kao klinjo sam zamišljao da nastupam na Gitarijadi i ostvarilo se. Biće to lijepo druženje sa bendovima i razmjena energije“, rekao nam je Branislav Šarac, iz „Gnijeva anđela“.

„Mislim da smo svojim radom, trudom i kvalitetom, naravno, zaslužili da se nađemo na Zaječarskoj Gitarijadi, žiri koji je odlučivao o tome je to vjerovatno prepoznao. Inače, nama je ovo prvi put da smo se prijavili za učešće na Gitarijadi, ranijih godina je bio drugačiji sistem odabira bendova, odlučivalo se tako što pošaljete vaš snimak i na osnovu snimka žiri donese odluku ko ide na Gitarijadu, danas je to malo drugačije, a po mom mišljenju kompetentnije, a to je da bendovi prođu kasting tako što sviraju uživo ,pa na osnovu toga žiri bira bendove. Meni lično znači to što ćemo biti učesnici najstarijeg gitarskog festivala u svijetu, nadam se da se vidimo i povodom još većeg uspjeha“, rekao je za UPSMedia Bogdan Prodanović iz „Gnijeva anđela“.

Rok bend Infuzija iz Bratunca takođe je ušao u polufinale Gitarijade u Zaječaru, a dvanaestogodišnji bubnjar Đorđe najmlađi je muzičar koji će nastupiti u ovom muzičkom takmičenju.

„Prezadovoljni smo uspjehom na takmičenju i oduševljeni što je naš predan rad i angažman prepoznat i šire, a najvažnije je da je porodica na okupu i da se poštuju osnovne vrijednosti „, rekao je ranije Rajko Ostojić iz ovog benda.

Plasmanom na mini-gitarijadama održanim u Novom Sadu, Smederevu i Zrenjaninu, u polufinale 53. Gitarijade u Zaječaru plasirali su se demo bendovi:

1. INFUZIJA (BRATUNAC)
2. JUNKIE ZULU (TRSTENIK)
3. RECI CIMET (BEOGRAD)
4. BENDOVER (BEOGRAD)
5. GNIJEV ANĐELA (BRATUNAC)
6. SANITARIUM (BEOGRAD)
7. MEHANIZAM (UŽICE)
8. BEZ RIKVERCA (BANJA LUKA)
9. DUSI (BEOGRAD)
10. HEADFULL (NIŠ)

Na Gitarijadi će nastupiti i: Van Gogh, SARS, Vlatko Stefanovski, Alen Islamović, Death Saw, Riblja čorba, Goblini, Atomsko sklonište, Električni orgazam…

Polufinale 53. Gitarijade će biti održano 27. i 28. juna, a finale je zakazano za 29. jun.

Srećno našim momcima!