Borba za plej of 6 fazu – Bratunac gostuje u Mostaru

Košarkaši Bratunca večeras od 20 časova odmjeriće snage sa Zrinjskim u Mostaru. Ulazimo u samu završnicu “regularnog“ dijela sezone i do podjele lige na dva dijela preostala su samo tri kola. Bratunac TRB je trenutno poprilično siguran u prvih šest sa skorom 10-9 i za potvrdu učešća u plej of 6 fazi, vjerovatno, će biti neophodna jedna pobjeda. Tu postoji više kalkulacija, ali da se ne bavimo njima.

Od pozicije 7 do pozicije 11 žestoka je borba za opstanak, a u toj borbi je i Zrinjski, šampion lige iz 2018. godine sa skorom 8-11. Jedino je Vogošća praktično već ispala, a za izbjegavanje preostala dva mjesta u zoni ispadanja biće važna svaka pobjeda.

U prvom dijelu sezone Bratunac je ubjebljivo slavio na domaćem terenu sa 99:77. Bratunački tim u odnosu na taj meč nema na raspolaganju Gajića, dok je tu Đurišić. Bratunac će večeras morati ponovo da razvije dobru i efikasnu saradnju osovine Pilčević-Ćup-Pantić. Zrinjski su u međuvremenu napustili Amerikanac Brugmen i Kongoanac Kapita, a stigli su povratnik Pajić iz Čapljine i bivši student koledža Maršal Nikolić. Nikolić od dolaska ima veoma bitnu ulogu i jedan je od važnijih igrača, uz Danilovića i iskusnog Bjelicu.

Biće ovo susret dvije veoma efikasne ekipe. Zrinjski je jedan od rijetkih timova koji ima prosječno više poena od Bratunca. Međutim, odbrana Zrinjskog bila je veliki problem. U prvom meču Bratunac je lako rješavao sve situacije, bilo iz pika, igre jedan na jedan na spoljnim ili unutrašnjim pozicijama. Poslije tog meča trener Zrinjskog Nikolić je istakao da je odbrana nešto na čemu moraju posebno raditi.

Na izabranicima trenera Radića je zadatak da završe započeto i jednim trijumfom do kraja ovog dijela takmičenja potvrde dobru sezonu i obezbijede opstanak što je bio primarni cilj.

Utakmica počinje u 20 časova.

Piše: M.V.