BK Kum sa četvoro takmičara na 3. kolu 1. lige Republike Srpske

Foto: BK KUM

Bokserski klub Kum Bratunac učestvovaće sutra, 8. maja, na 3. kolu 1. lige Republike Srpske sa četvoro takmičara. Klub iz Bratunca prijavio je: Manuelu Vujić, Dunju Vuksić, Senada Huremovića i Luku Perića. Tihomir Šarčević neće boksovati, jer ga očekuju pripreme za juniorsko prvenstvo Srbije, gdje će predstavljati Partizan. Đorđije Vujić, ipak, neće boksovati, jer nema adekvatnog protivnika. Kum je trenutno osmi na tabeli (8 bodova), od petnaest timova, s tim da treba napomenuti da u 1. kolu nisu ni nastupili. Početak takmičenja u Bijeljini zakazan je za 13 časova, dok je vaganje planirano za period od 10 do 11.

Bratunački klub je ozbiljno radio u prethodnom periodu, što pokazuje i nekoliko izvanrednih pobjeda. Na 2. kolu Luka Perić je savladao šampiona Republike Srpske, Rajka Tomovića, i na taj način mu se revanširao za poraz iz finala individualnog prvenstva Republike Srpske sa kraja prethodne godine. Manuela Vujić je istog dana prekidom završila borbu sa Vasilisom Spahić iz trebinjskog Leotara.

Manuela će sutra boksovati protiv Marije Vujanović iz KBV Jedinstvo. Luka Perić će odmjeriti snage sa Bojanom Zečevićem iz Slavije.

Kako nam je rečeno iz Kuma, Senadu Huremoviću će ovo biti prvi meč i to protiv iskusnijeg protivnika, Saše Spasojevića (Radnik), dok bi protivnica Dunje Vuksić trebala biti dvije godine starija Vasilisa Spahić, tako da će o njenom nastupu odlučiti na dan borbe.

Piše: M.V.