Bitka za petu poziciju: Bratunac dočekuje Mladost

Košarkaši KK Bratunac TRB ugostiće sutra ekipu KK Mladost iz Mrkonjić Grada, u jednom od derbi mečeva 11. kola Lige 12 Bosne i Hercegovine. To je i jedan od derbija Republike Srpske. Oba tima su trenutno na skoru od po 5 pobjeda i isto toliko poraza i zajedno sa Kaknjom zauzimaju pozicije od broja 5 do broja 7 prvenstvene tabele.

Ovo je ujedno i završno kolo prvog dijela sezone, a drugi dio kreće već od narednog vikenda kada Bratunac TRB dočekuje Promo iz Donjeg Vakufa, dok će Mladost gostovati Slobodi u Tuzli. Oba tima su i u borbi za trofej Kupa Republike Srpske, jer su se plasirali na finalni turnir koji će biti održan u Trebinju.

Vrlo je izgledno da ćemo sutra gledati jedan efikasan meč na veći broj poena. Bratunačka ekipa je uvjerljivo vodeća u cijeloj ligi po procentu realizacije za 2 poena, sa prosječno više od 64% realizacije. Mladost, sa druge strane, bolje šutira za 3 poena sa prosjekom od 34,6% realizacije. Samo Leotar ima bolji procenat za 3 poena u ligi. Mladost je nešto bolja u skoku, a Bratunac ima nešto čvršću odbranu. Statistički, po asistencijama, realizaciji slobodnih bacanja i izgubljenim loptama ekipe su skoro izjednačene.

Može se reći da su svi starteri nosioci igre u ekipi iz Bratunca. Uvijek je moguće da se neko od njih posebno istakne, uz dobar doprinos igrača sa klupe. Pet košarkaša Bratunca prosječno bilježi dvocifren broj poena (Gajić, Ćup, Pantić, Pilčević i Vučićević). Kod Mladosti, najvažniji igrač je kombo bek Mijović, koji je najbolji strijelac sa 18 poena u prosjeku, a zanimljivo da je i prvi skakač sa više od 6,2 skoka prosječno po utakmici. Oko njega se, uglavnom, vrti igra ekipe iz Mrkonjić Grada. Uz njega samo snažni centar Sudžum ima dvocifren broj poena prosječno, a čak šest igrača je na prosjeku od 7 do 8,5 poena.

Bratunac TRB je iskusnija ekipa, a rotacije oba tima obuhvataju devet ili deset igrača.

Početak duela zakazan je za 18 časova.

Piše: M.V.