Bitka za finale Kupa Republike Srpske u Trebinju: Bratunac TRB – Leotar

Bratunac TRB – Leotar

Košarkaši KK Bratunac TRB i trebinjskog Leotara danas će se na krajnjem jugu Republike Srpske boriti za plasman u finale Kupa. Utakmica je na programu od 17 časova, a možete je pratiti putem prenosa na Herceg TV. Pobjednik ovog duela u finalu će se sastati sa boljim iz susreta Igokea – Borac. Šampion Kupa Republike Srpske izboriće učešće na Kupu ,,Mirza Delibašić“, gdje će još igrati aktuelni pobjednik Spars, kao i najbolje ekipe u Kupu sistema A i Herceg Bosne.

Ovo je repriza prošlogodišnjeg polufinala, kada je ekipa iz Trebinja slavila sa 76:69 i prilika za bratunački tim da se revanšira. Tokom tekuće sezone timovi su se sastali jednom u prvenstvu, a Bratunac TRB je slavio na domaćem terenu rezultatom 85:74.

Bratunac TRB odlično šutira za 3 poena tokom cijele sezone i vodeći su po broju ubačenih trojki po meču u Ligi Bosne i Hercegovine. U seriji od tri prvenstvene pobjede, koja traje, šut za 3 je uvijek bio jedan od ključnih faktora. Trebinjci ne zaostaju mnogo po tom pitanju, a nešto bolje šutiraju za 2 poena. Leotar je prilično efikasna ekipa i igra na viši broj poena od Bratunca u dosadašnjem dijelu sezone. Ostali statistički parametri se ne razlikuju mnogo. Ekipa iz Bratunca ima malo više skokova (Leotar više ofanzivnih) i asistencija, kao i za nijansu manje izgubljenih lopti, dok tim iz Trebinja nešto bolje šutira sa linije penala.

U bratunačkom timu Trebinjac Rikalo, koji najbolje poznaje večerašnje protivnike jer je počeo karijeru, dugo nastupao za Leotar i zna sve igrače ovog tima, je u izvanrednoj napadačkoj formi, kao i Ćup i Danilović. Ostatak tima pruža odličnu podršku, kako napadački tako i odbrambeno. Što se tiče Leotara, vodeći strijelac je Mijović, a nosioci igre su i braća Đurasović: Božo i Nikola. Treba istaći da je spoljna linija jači dio ekipe iz Trebinja. Jedna od ideja bratunačkog tima mogla bi biti da se napadne Ninković, kao jedini klasični centar. Treba očekivati napadački obračun, česte napada Bratunca na niskom postu sa pozicija 3 i 5, Leotara sa 3 i 4 i skok kao faktor prevage.

Piše: M.V.