Zenica na nogama: Oteta djevojčica!

U zeničkom naselju Tetovo pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona blokirali su cijelo područje nakon prijave da je oteta djevojčica.

Na mjestu događaja su i pripadnici Specijalne policije. Portparol kantonalnog MUP-a Aldina Ahmić rekla je da je veliki broj policijskih ekipa na terenu i da se provjeravaju navodi o otmici.

Sarajevski mediji javljajju da je jedna djevojčica oteta, dok je druga uspjela da pobjegne.

U Osnovnoj školi „Hasan Kikić“ rečeno je da zaposleni provjeravaju brojno stanje djece nakon čega će imati više informacija.

Proteklih dana i u Sarajevu su zabilježeni pokušaji otmice djece.

Ispred OŠ „Saburina“ u opštini Stari Grad prije dva dana nepoznate osobe pokušale su da uvuku djevojčicu u kombi.

Povodom ovog slučaja reagovali su i iz Savjeta roditelja Kantona Sarajevo i navode da imaju stalni kontakt s predstavnicima MUP-a Kantona Sarajevo te pozivaju roditelje da ne stvaraju bespotrebnu paniku, ali da pojačaju oprez za svoju djecu, posebno pri odlasku u školu i povratku.

Prije desetak dana ispred sarajevske OŠ „Pofalići“ nepoznati muškarac je, izlazeći iz bijelog kombija, pokušao da otme jednog dječaka, a slični slučajevi zabilježeni su i na području opštine Centar, tačnije u blizini škola u naseljima Podhrastovi i Bjelave.

Izvor: Mondo.ba