Vize za Argentinu ili Tajland bh. građani moraju tražiti u zemljama okruženja

vizeArgentina, Barbados i Tajland su među brojnim zemljama koje nemaju svoja diplomatska predstavništva u Bosni i Hercegovini, zbog čega bh. građani moraju odlaziti u zemlje u okruženju da bi dobili vize ukoliko žele putovati u ove države.

Iz Konzularnog odjela Ambasade Argentine u Budimpešti naveli su dokumente potrebne građanima BiH da bi aplicirali za turističku vizu za Argentinu. To su važeći pasoš, ispunjen i potpisan zahtjev za izdavanje vize koji se može dobiti u Ambasadi, dvije novije fotografije, kopija rezervacije povratne avionske karte, dokaz o migrantskom statusu aplikanta (u slučaju da nije građanin BiH) te dokaz o finansiranju aplikanta tokom posjete Argentini.
 
Takođe, aplikant bi trebao da podnese izvještaje o stanju na kreditnoj kartici ili izvještaj s bankovnog računa za posljednjih šest mjeseci (originali dokumenata ovjerenih u banci).
 
Kako su za Fenu kazali iz ove ambasade, preporučuje se i podnošenje dokumentacije o nekretninama/penziji.
 
Osim navedenog, potrebna je i hotelska rezervacija (plaćena kreditnom karticom aplikanta) ili original pozivnog pisma ukoliko je aplikanta pozvao član porodice ili prijatelj iz Argentine te original potvrde o zaposlenju ili ugovor o radu s potpisom poslodavca, ovjeren kod notara, kao raspored turističkih destinacija koje će biti posjećene.