UHAPŠEN: Jure ga od 2007, „pao“ s lažnim pasošem

Na graničnom prelazu Brod uhapšen Branislav Sekulović, osumnjičeni za trostruko ubistvo iz Srbije, sa lažnim pasošem izdatim u Banjaluci.

Branislav Sekulović, osumnjičen za trostruko ubistvo u Srbiji, koji se skoro deceniju uspješno skrivao od policijskih organa, uhapšen je prilikom pokušaja ulaska u BiH iz Hrvatske, objavio je danas sarajevski portal Žurnal.

Sekulović je uhapšen u subotu uveče na graničnom prelazu Brod, i to sa lažnim pasošem BiH, izdatim na ime Mario Trivan.

Krađa identiteta

Portal Žurnal ističe da pravosudni organi BiH mjesecima raspolažu informacijama da pripadnici srpskog i crnogorskog podzemlja, uz pomoć službenika u policijskim strukturama i matičnim kancelarijama, kradu identitete državljanima BiH koji ne posjeduju tzv. CIPS-ove dokumente.

Mario Trivan je državljanin BiH, porijeklom iz Gradiške, koji živi u Australiji.

„Upravo njegov identitet ukraden je 2013. godine, kada je druga osoba, na njegovo ime i prezime, dobila pasoš u Banjaluci, u prostorijama MUP-u Srpske. Za krađu ovog identiteta saznalo se prije dva mjeseca, te je tada pasoš izdat na ime Mario Trivan stavljen u sve policijske baze. Sve do subote niko sa ovim pasošem nije prelazio granicu“, navodi se u tekstu.

Sarajevski portal dalje je naveo da je sinoć, prilikom kontrole putnika u autobusu na graničnom prelazu Brod, utvrđeno da muškarac posjeduje sumnjivi pasoš, dodavši da on nije želio da otkrije svoj pravi identitet.

„Poslije toga su njegovi otisci stavljeni u bazu podataka Interpola i došlo se do saznanja da je Mario Trivan u stvari Branislav Sekulović“, stoji u tekstu.

Iz lažnog pasoša, kako je navedeno, vidljivo je da je on u prethodnom periodu boravio u Moldaviji, Ukrajini i Rusiji, a kod Sekulovića je pronađeno oko sedam hiljada maraka.

Za Branislavom Sekulovićem pravosuđe Srbije traga još od septembra 2007. godine. Tada je, kako navode mediji, Sekulović ubio trojicu pripadnika tzv. „voždovačkog klana“.

Sekulović je, kao vlasnik firme „S kompanija“, ušao u poslovne aranžmane sa Darkom Živkovićem, Vladimirom Samardžićem i Dušanom Pejovićem, koji su navodno bili u vezi sa beogradskim podzemljem. Nakon što ih je prevario za određenu svotu novca, Sekulović ih je namamio u svoju kancelariju i ubio. Od tada mu se gubi svaki trag, pišu mediji.

Prije ubistva, on je podigao veliki kredit u jednoj beogradskoj banci a u njegovom policijskom dosijeu navedeno je učestvovao u nekoliko pucnjava, te da je automobilom pregazio pješaka.

„Uprkos činjenici da je za njim raspisana potjernica, Sekulović prije tri godine u Banjaluci uspijeva da dobije pasoš BiH i to na ime osobe koja godinama živi u Australiji“, navodi se u tekstu.

izvor:

mondo.ba