Preduzetnici iz regije Birač u posjeti najvećem sajmu preduzetništva u BiH

grapos-expoSutra će u Gračanici biti otvoren najveći sajam preduzetništva u BiH „Grapos Expo 2017“, a na sajmu će nastupiti i preduzetnici iz regije Birač.

Udruženje „Prijatelji Srebrenice“ provodi projekat „Mladi preduzetnici za društvene promjene“ uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u BiH, u pet opština regije Birač: Bratunac, Srebrenica, Vlasenica, Milići i Zvornik. U okviru ovog projekta, grupa preduzetnika iz regije Birač nastupiće na sajmu preduzetništva „Grapos-expo 2017“.

 

Osim preduzetnika, Sajam će posjetiti i članovi opštinskih savjeta za razvoj omladinsog preduzetništva, koji su takođe formirani uz projekat. Zadatak savjeta je da izrade lokalni akcioni plan za razvoj preduzetništva u njihovoj opštini.

Namjera posjete jeste da se predstave mladi preduzetnici iz regije Birač, ostvare poslovne kontakte, kao i da se upoznaju i umreže sa predstavnicima iz cijele BiH i šire.

Prošlogodišnji „Grapos Expo“ posjetilo je više od 250.000 ljudi, izlagalo je preko 350 preduzetnika, a „Grapos Expo“ je najveći sajam poduzetništva i obrta u regionu koji okuplja sve relevantne institucije i kompanije na jednom mjestu.

Dugoročni cilj sajma jeste da postane najveći sajam poduzetništva i obrta u našoj regiji i da se pozicionira kao najveći poduzetnički događaj u Bosni i Hercegovini.

„Grapos Expo“ je generator razvoja privrede, podrška poduzetništvu i obrtu, te mjesto okupljanja svih stakeholdera vezanih za napredak privrede u BiH.

Ovogodišnji sajam „Grapos Expo 2017“ zatvara se 22. aprila.