Pojačana kontrola dvotočkaša

policija_rotacijaS obzirom da su u 2016. godini vozači dvotočkaša bili značajno zastupljeni u saobraćajnim nezgodama sa teškim tjelesnim povredama i smrtnim posledicama, Policijska uprava Bijeljina u periodu od aprila do septembra 2017. godine sprovodi pojačanu kontrolu prema ovim kategorijama učesnika u saobraćaju.

Naime, u mjesecu aprilu evidentirano je 70 prekršaja koji su počinili vozači dvotočkaša od čega je najveći broj prekršaja evidentiran po osnovu nekorištenja sigurnosne kacige, vožnje pod dejstvom alkohola i neregistrovanosti motocikla i mopeda.

Za prva četiri mjeseca tekuće godine na području Policijske uprave Bijeljina evidentirane su četiri saobraćajne nezgode sa lakšim tjelesnim povredama u kojima su učestvovale ove kategorije vozača.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve vozače dvotočkaša da se pridržavaju saobrćajnih propisa posebno u korištenju sigurnosne kacige, kao i poštovanja ograničenja brzine kretanja.

Ovu priliku koristimo da upozorimo sve vozače dvotočkaša da ne proizvode prekomjernu buku, jer na taj način narušavaju javni red i mir za šta je propisana novčana kazna od 400-1200 KM.