Konkurs za subvenciju kamatne stope na stambene kredite za mlade ljude i bračne parove

mladi konkurs_008237538Danas je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske u dnevnim novinama „Glas Srpske“ objavilo Konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove.

Mladim i mladim bračnim parovima koji ispune uslove po navedenom Konkursu, Ministarstvo će subvencionisati 1 procentni poen kamatne stope (1%) na stambene kredite koje plasiraju komercijalne banke u Republici Srpskoj, a po kreditnim linijama Investiciono razvojne banke Republike Srpske: stambeni krediti.

 Pravo prijave na Konkurs imaju lica koja:

a) su zaključila ugovor sa komercijalnom bankom koja vrši plasman kreditnih sredstava iz kreditnih linija Investiciono razvojne banke Republike Srpske: stambeni krediti, do dana zatvaranja ovog konkursa.
b) su u trenutku zaključenja ugovora sa bankom o stambenom kreditiranju po gore navedenim kreditnim linijama, imala do navršenih 35 godina života;
v) imaju mjesto prebivališta u Republici Srpskoj.

Konkurs  i prateći aplikacioni obrasci će se nalaziti na sajtu ministarstva (www.vladars.net – ministarstva – Ministarstvo porodice, omladine i sporta – Konkurs za subvencionisanje kamatne stope) od ponedeljka 27.03.2017. godine.

Konkurs će biti otvoren u periodu od 27.03. do 27.04. 2017. godine.