CJB Bijeljina: Poštujte saobraćajne propise

policija-parkiranje-zvornik_thumb200_Policijska uprava Bijeljina u periodu od 6. do 9.aprila tekuće godine sprovela je republičku akciju „Pojačana kontrola saobraćaja usmjerena na kontrolu kretanja i kontrolu alkoholisanosti vozača u saobraćaju'“.

U sklopu akcije ukupno je kontrolisano 323 učesnika u saobraćaju pri čemu je evidentirano i sankcioniasno ukupno 204 prekršaja.

Zbog prekoračenja brzine kretanja sankcionisano je 78 vozača od čega je 10 za zaštitnu mjeru. Tokom akcije izvršeno je ukupno 163 alkotestiranja pri čemu nije bilo odbijanja alkotesta. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola isključeno je 58 vozača od čega je sedam lica lišeno slobode zbog koncetracije od preko 1,5 gr/kg alkohola u organizmu. Po osnovu ostalih prekršaja tokom akcije sankcionisno je ukupno 68 učesnika u saobraćaju.

S obzirom da je pred nama period praznika policijski službenici vršiće pojačanu kontrolu alkoholisanosti vozača i kontrolu brzine kretanja, te ovom prilikom još jednom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa.

Život nema cjenu, zato vozi polako!