Bivšoj djevojci ostavio bombu, njenoj kćerki čips!

Pred ulazna vrata stana svoje bivše djevojke ostavio je kesu s natpisom „Za Suzanu“, u koju je stavio čips namijenjen njenoj kćerki, hepo kocke, malo sitnih drva za potpalu i maskiranu ručnu bombu M52, koju je uvio u koru od drveta.

To stoji u optužnici protiv Gorana Vučkovića (43), iz gradiškog mjesta Seferovci, koja ga tereti da je u julu u Aleksandrovcu, kod Laktaša, pokušao ubiti Suzanu Prerad (34), jer nije željela da s njim obnovi vezu, pišu „Nezavisne novine“.

On je, kako stoji u optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a potvrdio banjalučki Okružni sud, bombu bivšoj djevojci ostavio u julu, a prethodno je u junu tri puta dolazio u kuću Preradove, ostavljajući utisak da je sve u redu i da joj ništa ne zamjera.

Bombu je, dakle, uvio u koru drveta i tako je prikrio da Preradova nikako nije mogla znati za nju, a pritom joj je ostavio i cedulju s porukom „Od druga, poz“, računajući da će ostavljenim porukama potvrditi povjerenje djevojke u bezazlenost poklona.

„Znao je da će oštećena kadtad ostavljeni ‘poklon’ upotrijebiti za potpalu vatre i da će bomba pod uticajem vatre eksplodirati, što se i desilo kada je je ona 16. jula, oko 16.30, zbog izuzetno hladnog vremena, sadržaj iz vrećice stavila u peć u dnevnom boravku stana“, navedeno je u optužnici.

Nesrećna djevojka potom je potpalila, a kasnije i doložila vatru, kada je, kleknuvši ispred peći, ručna bomba M52, koju je naložila, eksplodirala.

„Usljed eksplozije, dijelovi peći i bombe su oštećenoj nanijeli teške povrede u vidu eksplozivne rane u regiji lica i razdernonagnječnu ranu lijeve šake s opekotinama tog dijela ruke“, stoji u optužnici, te se naglašava da je Preradovu pokušao ubiti na krajnje podmukao način.

Optužnica ga, takođe, tereti i da je neovlašteno držao oružje i municiju čije držanje građanima uopšte nije dozvoljeno, a riječ je o dvije vojne puške M48, 16 metaka, te ručnu bombu M52.

Preradova je, inače, razvedena i ima desetogodišnju kćerku, koja je, u vrijeme eksplozije, bila kod oca.