Bijeljina: U ugostiteljskom objektu pronađeno preko kilogram marihuane

Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge, Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Bijeljina izveli su operativno-taktičku mjeru – raciju u ugostoteljskom objektu u Bijeljini.

Prilikom pregleda objekta u magacinskom prostoru pronađeno je i uviđajem izuzeto 1.060,00 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom i morfološkim karakteristikama podsjeća na opojnu drogu marihuanu.

Izuzeta biljna materija bila je upakovana u pet većih najlonskih kesa i četri manje kese koje su bile namjenjene za dalju prodaju.

Zbog sumnje da se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici lišili su slobode lica V.L. i V.Š. obojica iz Bijeljine.

O svemu je obavješteno i Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini. Nad licima lišenim slobode izvršena je kriminalistička obrada, koji su nakon završene obrade pušteni na slobodu.

Protiv lica V.L. i V.Š. nadležnom tužilaštvu sledi izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Omogućavanje uživanja opojnih droga“.