Bakir Izetbegović u posjeti Srebrenici

Danas je u posjeti Srebrenici boravio predsjednik Stranke demokratske akcije, Bakir Izetbegović. Prilikom dolaska Izetbegović je posjetio Memorijalni centar u Potočarima, prostorije ove stranke u Srebrenici, kao i Medžlis Islamske zajednice gdje je klanjana džuma.

Nakon povratka iz Medžlisa Islamske zajednice, predsjednik SDA, Bakir Izetbegović se obratio novinarima gdje je izjavio sljedeće:

„Podrška jedinstvenoj listi „Za Srebenicu“ i ljudima predvođenim Alijom Tabakovićem koji neće dijeliti ljude na osnovu da li su Srbi ili Bošnjaci i kako se ko zove, nego će gledati da ujedine ovo mjesto i da nakon svega kroz šta su Srebreničani prošli, pokušati Srebrenicu učiniti jednim boljim mjestom za život“ , rekao je Izetbegović.

Pored Izetbegovića, izjavu za medije dao je Alija Tabaković, kandidat za načelnik ove opštine na predstojećim izborima.

„Mi smo nakon svih aktivnosti koje smo imali kroz inicijativu „Moja adresa Srebrenica“ krunisali ovom posjetom gospodina Izetbegovića. Mi smo sve naše aktivnosti uradili, sve što se od nas očekivalo, sada pozivamo ljude da izađu da glasaju i da proteknu izborni procesi u skladu sa zakonom i zakonskim  procedurama“ , izjavio je Tabaković.

Nakon izjava za javnost Izetbegović je u zgradi Bosanskog kulturnog centra održao sastanak sa kandidatima i kandidatkinjama Stranke demokratske akcije.