Apel iz PU Zvornik povodom predstojećih maturskih proslava

Imajući u vidu da se završava nastavna godina za maturante srednjih škola kao i da se bliži organizovanje maturskih proslava u ugostiteljskim objektima, policijski službenici Policijske uprave Zvornik preduzimaju niz preventivinih mjera i radnji, kako bi navedeni događaji protekli bez incidenata.

U tom smislu, na području koje operativno pokriva PU Zvornik, ostvarena je saradnja sa predstavnicima obrazovnih ustanova, pojačano je prisustvo policijskih službenika na terenu, a naročito na mjestima okupljanja i proslava maturanata koje će se nastaviti i u narednom periodu. Takođe, u toku su pojačane kontrole saobraćaja, obzirom da se nerijetko dešava da maturanti usljed prekomjernog konzumiranja alkohola upravljaju motornim vozilom, čime ugrožavaju svoju ali i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju.

Policijska uprava Zvornik apeluje na mlade da se prilikom maturskih proslava uzdrže od društveno neprihvatljivog ponašanja, odnosno da ne narušavaju javni red i mir kao i da ne konzumiraju alkohol. Takođe, PU Zvornik apeluje i na roditelje da u ovom periodu posebnu pažnju obrate na svoju djecu, kako bi se predstojeće maturske manifestacije bezbjedno održale i protekle bez neželjenih posljedica.

Izvor: PU Zvornik