Ambasadorka Švajcarske u BiH posjetila opštinu Srebrenica

Andrea Rauber Sakser, ambasadorka Švajcarske u Bosni i Hercegovini, danas je posjetila opštinu Srebrenica. Sa načelnikom ove opštine, Mladenom Grujičićem razgovarala je o projektima koji su realizovani u Srebrenici, a koje je vlada Švajcarske pomogla. Takođe, razgovarano je o budućnosti, ali i o nekim potezima koji mogu biti povoljni za sve.

„Imali smo dobar razgovor, Srebrenica i Švajcarska sarađuju kroz različite projekte. Srebrenica se upravo pridružila mreži opština u kojima se provodi projekat smanjenja rizika od prirodnih katastrofa. Takođe, razgovarali smo i o centru za mentalno zdravlje čije je osnivanje u Srebrenici podržala Švajcarska. Znam da je ovaj centar za mentalno zdravlje potreban i nadam se da ga građani koriste onoliko koliko im treba. Razgovarali smo i o tome da će ova godina biti posebno izazovna u smislu da nas očekuju obilježavanja mnogih godišnjica i da je potrebno da sve strane u razgovoru budu okrenute ka budućnosti. Po mom mišljenju, Srebrenica ima budućnost jedini ako svi govore o njenoj budućnosti.“, istakla je Andrea Rauber Sakser, ambasadorka Švajcarske u Bosni i Hercegovini.

„Zahvalan sam današnjim prisustvom gospođe Sakser koja je i sama rekla da je Švajcarska pomogla Srebrenici kroz razne projekte i da se ta saradnja nastavlja kroz projekat smanjenja rizika od prirodnih katastrofa. Gospođu Sakser smo upoznali sa svim projektima koje smo implementirali i koje ćemo raditi u budućnosti, kao i o svim aspektima koji su nam potrebni da zadržimo stabilnu situaciju u Srebrenici. U ovoj godini, u kojoj nas očekuju različita obilježavanja i izbori, mi ćemo se okrenuti ka implementaciji svih započetih projekata. Imaćemo zaista mnogo posla u ovoj godini te smatram da je neophodno da se građani okrenu svim tim radovima koji će im ići u korist. Visoku politiku treba da ostavimo drugim političarima, a mi da se okrenemo lokalu i da konkurišemo na sve moguće adrese od kojih možemo obezbjediti sredstva za još neke projekte za koje imamo potencijala.“, za UPSMedia radio rekao je Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica.