Ambasadorka Cormack posjetila Srebrenicu

Posjeta ambasadorke KormakU posjeti Srebrenici danas je boravila američka ambasadorka Maureen Cormack. Nakon što je je posjetila Memorijalni centar u Potočarima, gdje se sastala sa predstavnicima udruženja Majki Srebrenice, ambasadorka Kormak je održala sastanke i sa opštinskim rukovodstvom Srebrenice.

Cilj današnje posjete Ambasadorke Cormack bio da se upozna sa ekonomskim i političkim prilikama u opštini, te zdrvastvenoj i obrazovnoj situaciji.

„Veliko mi je zadovoljstvo što smo mogli pružiti svoju podršku projektu deminiranja posljednje rute Marša mira. Pošto građani ovdje, građani Srebrenice, zaslužuju ekonomski razvoj, i sigurnost i stabilnost, ja se zaista nadam da će razne političke stranke okupiti se i raditi zajedno na dobrobiti svih građana opštine“, izjavila je za UPSMedia Ambasadorka Cormack.

Načelnik opštine Srebrenica istakao je da je na sastanku zatražio podršku Ambasade još dvije godine.

Posjeta ambasadorke Kormak„Kako bismo sve ove započete projekte finalizirali i otvorili ova radna mjesta koja su planirana, a kada to uradimo onda smatram da Srebrenica više neće imati potrebu za ovolikom pomoći“, rekao je Mladen Grujičić, načelnik Srebrenice.

Posebna tema danas u Srebrenici bila je i obilježavanje 11. jula.

„Takođe sam pohvalio saradnju sa načelnikom koji je dao punu podršku meni kao zamjeniku i dao na raspolaganje cjelokupnu administraciju kada je u pitanju i priprema i relaizacija svih aktivnosti oko 11. jula“, zadovoljan je bio Nermin Alivuković, zamjenik načelnika Srebrenice.

Ambasadorica Kormark danas je najavila svoje prisustvo 11. jula u Srebrenici, kao i učešće u Maršu mira 10. jula.