Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov posjetio Srebrenicu

Srebrenicu je danas posjetio ambasador Ruske Federacije u Bosni Hercegovini Petar Ivancov. Prije sastanka sa opštinskim rukovodstvom, Ivancov je posjetio i Spomen-sobu nastradalim srpskim borcima i civilima u posljednjem ratu, gdje je položio cvijeće.

Na sastanku u Srebrenici – o konkretnim projektima. Ambasador Ivancov izrazio je zadovoljstvo odnosima Bošnjaka i Srba u Srebrenici koji se razvijaju na komunikaciji i saradnji.

„Raspravljali smo o konkretnim projektima između opštine Srebrenica i Ruske Federacije, malo porazmislili o mogućim investicijama i socijalnim i humanitarnim projektima. Nadam se da ćemo realizovati nešto od toga u narednom periodu“, izjavio je nakon sastanka Petar Ivancov, ruski ambasador u BiH.

I načelnik opštine Mladen Grujičić zadovoljan je prvom posjetom ruskog ambasadora Srebrenici, te se nada da će uskoro i svi građani Srebrenice na konkretnim primjerima uvidjeti podršku Ruske Federacije.

„Podrška će se najbolje vidjeti kroz projekte koje smo danas pomenuli, a to je nabavka opreme za škole, za obdanište, za Dom zdravlja, projekti za sportske terene, projekti od kojih će koristi imati svi građani opštine Srebrenica“, istakao je Grujičić.

Nakon posjete Srebrenici, ruski ambasador je održao sastanak i sa opštinskim rukovodstvom u Bratuncu.