Ambasador Holandije boravio u posjeti opštini Bratunac

Danas je u posjeti opštini Bratunac boravio ambasador Kraljevine Holandije u BiH Reinout Vos, koji se sastao sa načelnikom opštine. Tema sastanka bili su dosadašnji projekti i saradnja koja će, kako je rečeno, biti nastavljena i u budućem periodu.

„U prethodnih 16 godina Vlada Kraljevine Holandije, preko UNDP-a i ostalih organizacija, najviše je pomogla opštinu Bratunac, Srebrenicu i Miliće, i cilj nam je da nastavimo tu dobru saradnju. Pokazalo se da su sva dobijena sredstva dobro utrošena, i to se najbolje vidi kroz infrastrukturu, razvoj poljoprivrede, ostale ekonomske projekte. Nama je uvijek cilj da imamo podršku i Holandije i drugih ambasada, jer znamo da dosta sredstava dolazi u BiH, a kada donatori vide da se racionalno ulaže, sigurno ćemo i u narednom periodu imati podršku“, izjavio je nakon sastanka načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović.

Podrška Vlade Kraljevine Holandije opštini Bratunac neće izostati ni u narednom periodu, rekao je ambasador, te dodao da mu je drago što je sastanak održan u zgradi Doma kulture, čiju je izgradnju pomogla Ambasada Holandije.

„I dalje pomažemo gdje možemo, ubrzo će u Bratinac doći jedan holandski ekspert koji će davati svoje savjete kako da se ovdje ljudi uspješnije bave poljoprivredom. Takođe mi je drago što sam sa načelnikom porazgovarao o međuljudskim odnosima, drago mi je da načelnik radi sve što može da to bude što normalnije, drago mi je da smo se načelnik i ja složili da će se raditi na tome da ova sfera bude što stabilnije u budućnosti“, kazao je ambasador Reinout Vos.