Aleksandar Pantelić: ,,Daćemo naš maksimum i očekujemo pozitivan ishod''

04.03.2022 Piše: urednik
Aleksandar Pantelić

Košarkaši Bratunca dočekaće sutra od 18 časova Mladost iz Mrkonjić Grada u 18. kolu prvenstva Bosne i Hercegovine. Bratunački tim je trenutno na skoru 7-8, dok su ,,žuto-crveni'' ostvarili 5 pobjeda i 9 poraza.

U prvom susretu dva rivala ekipa iz Bratunca je slavila na gostovanju sa 91:89. Od tada je došlo do određenih promjena u sastavima, naročito kod Bratunca. Dio rostera više nisu trojica američkih igrača (Vejd, Rauč, Fulard) a nova akvizicija je igrač iz Gruzije Bakradze. Aleksandar Pantelić, takođe, nije bio dio tima tom prilikom.

-Imao sam jednu nezgodnu povredu na početku priprema, posle par treninga. Vratio sam se i do sada odigrao četiri utakmice. Zadovoljan sam, trener Radić mi je pružio priliku i minute, što mi je sada prioritet u odnosu na novac. Mladost je dobar tim, sa većim brojem igrača na raspolaganju. Znam Nemanju Miloševića, sa njim sam trenirao tokom leta, a tu si i Kapetanović, Marković, Ćup...Mi smo dobro trenirali tokom pauze, novi igrač se adaptirao. Rotacija nam je kratka, ali se nadamo da ćemo dati maksimum i ostvariti pozitivan ishod. Pozivam publiku da nas podrži, jer nam podrška zaista znači – rekao je Pantelić, gostujući na UPSMedia radiju.

Tim iz Mrkonjić Grada je kombinacija iskusnih i nešto mlađih igrača, ali sa već bogatom karijerom. Najpoznatije lice bratunačkoj publici je iskusni Dejan Ćup, koji je igrao dvije sezone u gradu na Drini. Poenterski su ih do sada nosili Nemanja Kapetanović (nekadašnji član omladinskih selekcija Srbije) Miljan Marković (bivši košarkaš Borca) uz Nemanju Miloševića, Slovenca Ledla i snažnog centra Gojka Sudžuma. Imaju veliki izbor igrača na unutrašnjim pozicijama, a vrlo dobro šutiraju i za 3 poena. Prije nekoliko sedmica klub je raskinuo saradnju sa trenerom Tihomirom Mustapićem, a njega je naslijedio Vladimir Radovanović, nekadašnji strateg Radnika.

Bratunac, sa druge strane, trenutno ima praktično petoricu seniora. Do sada su skokom i agresivnom odbranom često sticali prednost, a vidjećemo kako će to izgledati nakon promjena u sastavu. Primjetno  je da Ognjen Radić daje sve veću šansu mlađim igračima, naročito Šarencu. Pantelić, Ćirković, Drašković i Vilotijević čine okosnicu tima. U dosadašnjem dijelu sezone ekipa je igrala u nešto bržem ritmu, sa traženjem rješenja najčešće nakon napada klouz-auta. Šut za 3 poena je znao da oscilira, od toga da je ključni faktor za trijumf do toga da je krivac za ,,krivac'' za poraz. Manji broj igrača znači i veće probleme sa ličnim greškama, što bi moglo biti veoma važno.

Generalna statistika ne pokazuje veću razliku između timova, a Bratunac je malo opušteniji što se tiče stanja na tabeli.

Utakmicu možete posmatrati i na Jutjub kanalu KS BiH, uz realizaciju UPSMedia tima.

Piše: M.V.