Aktivnosti Štaba za vanredne situacije opštine Bratunac

Štab za vanredne situacije redovno provodi aktivnosti i mjere za suzbijanje širenja virusa korona i zaštite stanovništva na području opštine Bratunac.
Na punktovima u MZ Konjević Polje i MZ Polom redovno se vrši dezinfekcija svih vozila koja ulaze na teritoriju opštine Bratunac.
Na cijelom području opštine Bratunac,  prema planu Štaba, svakodnevno se vrši dezinfekcija puteva, javnih ustanova i preduzeća, javnih površina, zajedničkih prostorija u stambenim zgradama, kao i drugih objekata.
Štab za vanredne situacije obezbijedio je dva karantina za smještaj lica pod nadzorom. Jedan karantin je u Domu zdravlja i u njemu je već smješteno nekoliko lica  a juče je završeno  opremanje i drugog karantina u prostorijama Srednjoškolskog centra Bratunac.
Štab za vanredne situacije zahvaljuje se svim javnim ustanovama, preduzećima, privrednicima i fizičkim licima koji pomažu u provođenju aktivnosti i mjera  koje Štab donosi u cilju zaštite stanovništva naše opštine.
Posebnu zahvalnost Štab duguje volonterima koji svakodnevno u saradnji sa OO Crveni krst Bratunac i Centrom za socijalni rad pomažu najugroženijim kategorijama stanovništva, kao i drugim licima kojima je pomoć potrebna.
Štab za vanredne situacije zahvaljuje se volonterima Ivanki Popović iz Kravice, radniku OŠ „Petar Kočić“ Kravica, Radojki Filipović iz Bratunca, predsjednici OO porodica zarobljenih, i poginulih boraca i nestalih civila Bratunac  i SZR „Orhideja“ vl. Vukoman Simić za pomoć u dodjeli zaštitnih maski koje su sami šili i time dali svoj doprinos provođenju vanrednih mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti izazvane novim virusom korona „COVID-19“ i zaštiti stanovništva naše opštine.
izvor: www.opstinabratunac.com