Akcija zaposlenih u JU SŠC Bratunac na uređenju školskog dvorišta

Donosimo vam saopštenje direkstora JU SŠC Bratunac.

Danas, 07.11.2020.god. je, poslije višednevnih priprema, realizovana akcija zaposlenih u JU “ SŠC Bratunac“ uređenje školskog dvorišta. Konkretno, cilj akcije je bio da se ukloni staro, oboljelo i suvo drveće koje je, nepravilnom sadnjom, zasađeno 1986. god. Zasad jelki, tuja i čempresa je zbog guste sadnje počeo da se suši i oboljeva a istovremeno je predstavljao potencijalnu opasnost od loma grana po vjetru i mogućnosti povređivanja učenika i prolaznika.

Takvo stanje je zahtijevalo angažman stručnjaka za hortikulturu, koji je izvještajem predlozio sječu i uklanjanje 25 debala, čime je stvoren prostor za sadnju novih vrsta ( Likvidambar).
Akcija je stručno i pažljivo planirana i uspješno realizovana uz prethodno pribavljanje svih potrebnih dozvola i stručnih instrukcija.

Zahvalan sam svima koji su na bilo koji način podrzali akciju, ali sam neprijatno iznenađen od Elektrodistribucije RJ Bratunac, koja je po osnovi upućenog Zahtjeva odobrila korišćenje vozila sa korpom, ali se nisu pojavili niti su javili da neće doći. Isto tako neprijatno iznenađenje od Policijske stanice Bratunac od koje smo Zahtjevom tražili obezbeđenje učesnika saobracaja u ulici pored koje je koje je drvored isječen. Nisu se pojavili niti su obavijestili da neće vršiti zahtijevano obezbedjenje, tako da smo obezbjeđenje učesnika u saobraćaju realizovali mi, neposredni učesnici akcije.
Bez obzira na nekorektan odnos pomenutih, akcija je realizovana bez povreda i bez bilo kakvih drugih problema i štete.
Jos jednom zahvalan sam svima koji su na bilo koji nacin podrzali akciju a posebno kolegama i ostalim zaposlenim u školi koji su neposrednim učešćem dali veliki doprinos da se uredi dvorište JU “ SŠC Bratunac“.
Direktor škole
Dragan Prodanović