Mladi iz Zvornika i Kalesije kreirali prvi omladinski podkast u Bosni i Hercegovini

Dvadesetak mladih iz svih krajeva Bosne i Hercegovine pohađalo je prvi Podcast Bootcamp na ovim prostorima. Nakon što su savladali teorijsku osnovu, učesnici su se osposobili za audio i video montažu. Nakon završene petnaestodnevne obuke pokrenut je YouTube kanal „Već danas“ , koji su kreirali mladi iz Zvornika i Kalesije. Oni su snimili  i montirali prvu epizodu podcasta „VećDanas“ u prostorijama Radija Feral u Kalesiji, a uz podršku Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i u saradnji sa portalom Info Birač iz Zvornika. Prva epizoda u nizu od 20 podcast emisija, koje će snimiti mladi iz Kalesije i Zvornika, govori upravo o sve popularnijem podcastu. Gost emisije je bio srbijanski podcaster Ivan Kosogor, koji je govorio o suštini, značaju i uticaju podcasta.
Pripreme za istu aktivnost odvijaju se i u Srebrenici.  Mladi iz Bratunca, Srebrenice i Vlasenice, u prostorijama Udruženja Prijatelji Srebrenice, koristeći opremu koju je donirao IOM, snimat će podcast emisije o temama i pitanjima koja su bitna za mlade u Birač regiji.
Bootcamp „Stvaranje podkasta koji ima utucaj“ organizuje se zahvaljujući podršci programa BHRI ( Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative ) koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM) , uz finansijsku podršku Američke agenzije za međunarodni razvoj USAID.