200 paketića za mališane iz Vlasenice

Najmlađi vlasenički školarci Dan Republike će pamtiti po slatkom iznenađenju. Povodom 9. januara, opštinska uprava na čelu sa načelnikom Miroslavom Kraljevićem, za 200 mališana koji pohađaju Predškolsku ustanovu „Prvi koraci“ i prvi razred Osnovne škole „Vuk Karadžić“ pripremili su paketiće koji su im podijeljeni na proslavi rođendana Republike.

„Naš grad je ove godine dobio izuzetnu čast da bude domaćin druge po važnosti manifestacije u našoj zemlji – školske proslave Dana Republike. U skladu s tim, logično je bilo da naše najmlađe školarce obradujemo poklonima. Paketići su pripremljeni za predškolce i učenike prvog razreda osnovne škole. Za đake iz područnih odjeljenja i putnike smo obezbijedili prevoz, tako da je svima omogućeno da dođe po svoj poklon. Dodjela je bila upriličena u sportskoj sali Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“, odmah nakon Svečane akademije, pa je i veliki broj naših sugrađana, ali i gostiju iz cijele Srpske, prisustvovao dječijoj radosti. Mi svake godine poklonima obradujemo vlaseničke mališane i sigurno je da ćemo to raditi i ubuduće, jer djeca su naša budućnost“, istakao je Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.

Razigrani mališani su uživali u druženju sa Djeda Mrazom kome su dvije vile, Danijela i Violeta, pomogle da podijeli paketiće ispod jelke, uz muziku, pjesmu i mnogo smijeha.

„Mnogo sam srećan što sam paketić dobio za Dan Republike, jer to nisam očekivao. Moji drugari i ja smo se lijepo proveli na ovoj rođendanskoj žurki. Pošto se slavljeniku uvijek nose darovi, mi ćemo svojoj Republici Srpskoj pokloniti znanje i dobre ocjene i rasti u dobre ljude“, kazao je sedmogodišnji Aleksa Kurtuma, učenik I 3.

Podjeli paketića prisustvovao je i direktor Republičkog pedagoškog zavoda dr Predrag Damjanović, kao i direktori osnovnih i srednjih škola iz cijele regije.

Piše: T. Golijanin