Konferencija za medije načelnika Nedeljka Mlađenovića povodom predstojećih izbora u Srbiji

Dvadesetprvog juna u Republici Srbiji održaće se parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori a pravo glasa će imati i građani BiH koji imaju dvojno državljanstvo. U Bratuncu će ove godine prvi put biti otvoreno glasačko mjesto u Srednjoškolskom centru gdje će građani od sedam časova ujutru do dvadeset časova naveče imati priliku da ostvare svoje glasačko pravo.

„Mi smo se potrudili da za te građane koji imaju glasačko pravo obezbjedimo glasačko mjesto koje će biti u Srednjoškolskom centru u Brratuncu, da ne bi trošili vrijeme i novac kako bi putovali u opštine u kojima su prijavljeni, tako da 355 lica nalazi se na biračkom spisku u Bratuncu koji će izaći na glasanje, a ostala lica koja nisu uspjela da se prijave, a znamo da u prethodnom periodu zbog epidemije korona virusa neki građani to nisu mogli ostvariti, svoje biračko pravo mogu ostvariti u Srbiji, tako da pomoći će im se da to biračko pravo i ostvare. Međutim, moja obaveza i kao načelnika i kao građanina Bratunca je da pozovem sve građane ne samo Bratunca, nego i građana Republike Srpske, da ostvare svoje biračko pravo po svojoj želji“ izjavio je Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac.

Oko 1.000 građana sa područja Bratunca ima pravo glasa, a više od 600 lica moći će da iskoristi svoje glasačko pravo u mjestima gdje su prijavljeni.

A.A.