Obavještenje Civilne zaštite Opštine Srebrenica o najavljenim obilnijim padavinama tokom 19. i 20. maja.

Prenosimo vam obavještenje Civilne zaštite Opštine Srebrenica o najavljenim obilnijim padavinama tokom 19. i 20. maja.

SLUŽBA CIVILNE ZAŠTITE OPŠTINE SREBRENICA OBAVJEŠTAVA STANOVNIŠTVO NA PODRUČJU OPŠTINE SREBRENICA DA JE HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD REPUBLIKE SRPSKE IZDAO UPOZORENJE O VEĆIM KIŠNIM PADAVINAMA ZA VREMENSKI PERIOD OD 19. DO 20.MAJA.2020.GODINE U SJEVERNOM DIJELU ZEMLJE.

U VREMENSKOM PERIODU 19.MAJA. 2020.GODINE (UTORAK) OČEKUJU SE OBILNIJE KIŠNE PADAVINE NA SJEVERU, SJEVEROISTOKU I ISTOKU.

U VREMENSKOM PERIODU 20.MAJA.2020.GODINE (SRIJEDA) OČEKUJE SE JUTRO OBLAČNO SA KIŠOM I PLJUSKOVIMA U VEĆINI PREDJELA. TOKOM DANA 20.MAJA.2020.GODINE POVEĆANJEM NESTABILNOSTI, RASTE INTENZITET PADAVINA U CENTRALNIM I JUŽNIM PREDJELIMA, UZ PLJUSKOVE SA GRMLJAVINOM MOGUĆA JE POJAVA GRADA I SUGRADICE. POVREMENO ĆE BITI I KRAĆIH SUNČANIH PERIODA. KASNIJE POSLIJEPODNE SLABLJENJE I DJELIMIČAN PRESTANAK PADAVINA, PRVO NA ZAPADU I SJEVERU ZEMLJE. UVEČE I TOKOM NOĆI PROMJENLJIVO OBLAČNO, SA KIŠOM I LOKALNO JOŠ NA ISTOKU I JUGU. DO JUTRA SLABLENJE I PRESTANAK PADAVINA

U SKLADU SA UPOZORENJEM REPUBLIČKOG HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA REPUBLIKE SRPSKE, OBAVJEŠTAVAMO STANOVNIŠTVO I PRAVNA LICA U BLIZINI LOKALNIH VODOTOKA KRIŽEVICE, JADRA, BLJEČEVSKE, SAŠKE, POTOČARSKE RIJEKE I OSTALIH MANJIH VODOTOKA NA PODRUČJU NAŠE LOKALNE ZAJEDNICE KOJI SU BUJIČNOG KARAKTERA, DA BLAGOVREMENO SKLONI I ZAŠTITI MATERIJALNA DOBRA KAKO ISTA NEBI BILA ZAPLAVLJENA.

S POŠTOVANJEM.

S POŠTOVANJEM.

Obrađivač: Hasudin Mustafić, Sam.str.saradnik za poslove civilne zaštite

Načelnik odjeljenja

Bego Bektić