100. redovna sjednica Štaba za vanredne situacije: Ponovo otvorene sportske sale za rekreativce

Na 100. redovnoj sjednici Štaba za vanredne situacije opštine Bratunac donesena je odluka o produženju već postojećih epidemioloških mjera sve do 15. januara, shodno odluci Republičkog štaba za vanredne situacije. S’ tim u vezi na snazi ostaju odluke o regulisanju rada ugostiteljskih, trgovinskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata na području opštine Bratunac. Važno je napomenuti da su i dalje zabranjena privatna okupljanja u grupama većim od 10 ljudi i javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba. Na otvorenom i zatvorenom prostoru obavezno je nošenje zaštitnih maski, kao i držanje fizičke distance od 2m. Naravno obavezna je i dezinfekcija.

„Na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije, koja je za mene prva kao načelnika, donijeli smo određene mjere. Poštuje se zaključak Vlade RS da se produžavaju sve mjere od 21.decembra do 15. januara. Dodatno na ove zaključke Vlade mi smo na današnjoj sjednici Štaba dogovorili da se pojača aktivnost na dezinfekciji ustanova, institucija i svega što je potrebno. Takođe jedan od zaključaka je bio da se detaljno izvrši pranje ulica. U proteklom periodu imali smo problem da veliki broj građana čeka ispred Doma zdravlja, izloženi vremenskim uticajima, tako da smo podnijeli zahtjev da se od Republičke uprave Civilne zaštite traži šator koji će biti postavljen ispred same ustanove i biće opremljen školskim stolicama i uređajima za grijanje “ , rekao je novoizabrani načelnik opštine Bratunac, Srđan Rankić.

2020. godina je različita od prethodnih po mnogo čemu, a izuzetak neće biti ni doček Nove godine.

„Nema organizovanog dočeka Nove godine. Radno vrijeme ugostiteljskih objekata je propisano, tako da sve mjere koje su na snazi ostaju do posle praznika. Najbitnije je da sačuvamo zdravlje ljudi, biće Novih godina i dočeka u nekom boljem vremenu“, istakao je Rankić.

Takođe, usvojena je i odluka o prestanku zabrane korištenja sportske dvorane, kao i sala osnovnih škola, za rekreativce.