10. kolo Lige 12 – Bratunac gostuje u Kaknju

Košarkaši KK Bratunac TRB gostuju večeras u Kaknju, kod istoimenog kluba. Dva tima u ovaj duel ulaze sa potpuno razlličitim serijama i raspoloženjem. Domaća ekipa ima tri vezana poraza, dok ekipa iz Bratunca ima tri uzastopna trijumfa u Ligi 12, uz još dva u Kupu Republike Srpske.

Bratunac TRB je za sada pokazao da ima centarsku liniju koja je sigurno u tri najbolje u ligi. To pokazuje i izvanredan procenat šuta za dva poena, preko 63%. Takođe, bratunačka ekipa je pokazala i odličnu timsku igru u prethodnih nekoliko kola, kada je imala veliki broj asistiranih pogodaka. Uz sve to nadovezala se i čvrsta odbrana, pa je Bratunac zabilježio tri dvocifrena trijumfa i učvrstio poziciju u prvih šest prvenstvene tabele.

Kao što smo napomenuli Kakanj je vezao tri poraza, mada se mora priznati da im je i raspored bio težak: gostovanja Igokei i Leotaru i Spars kod kuće. Igra Kaknja se vrti oko njihovog plejmejkera Adnana Arslanagića i on je pokretačka snaga ove ekipe. Ključ za svakog protivnika je minimiziranje njegovog učinka. Uz to, jedna od snaga Kaknja je što su među rijetkim ekipama sa dva klasična centra.

Bratunac TRB je klub kome je do sada odgovarao Kakanj. U prošlogodišnja četiri meča, slavili su tri puta. Večeras bismo ponovo mogli da dobijemo uzbudljivu utakmicu na veliki broj poena.

Susret počinje u 18 časova.

Piše: M.V.