„Zelena dolina“ sa Dejanom Josipovićem

U subotu je na Rajskoj plaži održano takmičenje za djecu u ribolovu pod nazivom “Drugi juniorski kup Bratunac 2019” gdje je nastupilo više od 40 učesnika. Takmičenje je održano u dvije kategorije, prva grupa do 5 razreda osnovne škole. Prvo mjesto u ovoj kategoriji osvojio je osmogodišnji Dejan Josipović.

Tim povodom na talasima Omladinskog Studija za Srebrenicu i Bratunac u emisiji „Zelena dolina“ ugostili smo osmogodišnjeg Josipovića. Sa njim smo razgovarali o ljubavi prema ribolovu, utiscima sa takmičenja, ali i o ribolovačkom snu- „zlatnoj ribici“.

„Ribolovom sam počeo da se bavim od pete godine. Tada sam ulovio prvu ribu. O ribolivu su me učili otac i djed. Djed je stari ribolovac. On se ribolovom bavi od djetinjstva. Tata zna osnovne tehnike ribolova. Prvi put kada su me odveli da me nauče da pecam pokazali su mi kako treba rukovati štapom. Shvatio sam odmah i ulovio ribu. Nije bilo teško. Živimo blizu Drine i tata me odvede bar dva puta sedmično da pecam. Provedem po dva ili tri sata na Drini dok pecam. Volim da jedem ribu dobra je za mozak, a i mama dobro kuva“- rekao je, između ostalog Dejan.

Mališan je rado podijelio utiske sa nama o ovogodišnjem takmičenu.

„Bilo je lijepo. Nisam se nadao da ću imati ulov, ali eto desilo se. To je sreća. Prošle godine sam bio četvrti. Riba je bolje radila i bilo je više ulova.“

Bajka o ribaru i ribici koju je napisao Aleksandar Sergejević Puškin, širom svijeta nametnula je san svim ribarima- san o ulovu „zlatne ribice“ koja ispunjava tri želje. Za kraj emisije „Zelena dolina“ pitali smo mališana, šta misli o tome i da li možda Drina krije neku „zlatnu ribicu“.

„Možda bi se zlatna ribica mogla uloviti, nikad se ne zna. Kada bi je upecao moja želja bi bila da imam telefon, rolere i ronilačku opremu, kako bih mogao istraživadi dno rijeke Drine“- rekao je mališan.

Urednik i voditelj emisije: Maja Davidović