„Zelena dolina“ – Gost: Slavoljub Mlađenović

Povod današnjeg gostovanja gospodina Slavoljuba Mlađenovića u našoj radio-emisiji „Zelena dolina“ je predstojeća bratunačka regata. Trinaesti „Drinski slalom“ održaće se trećeg avgusta tekuće godine, od Fakovića do „Rajske plaže“. Organizator i pokrovitelj ove manifestacije je opština Bratunac, Turistička organizacija Bratunac i Eko – rafting klub „Rajska plaža“. Već na početku emisije sagovornik nas je podsjetio na program organizacije: „Od osam časova vršiće se okupljanje i akreditacija u Fakovićima, a početak 13. „Drinskog slaloma“ rezervisan je za 10:30 časova. Od 13:30 do 14:00 časova očekuje se uplovljavanje plovila u Bjelovac, gdje će biti organizovan ručak za sve učesnike. Od 17:30 do 18:00 časova plovila će stizati na konačno odredište, „Rajsku plažu“, gdje će svi učesnici regate moći da uživaju u mnoštvu kafića i zabavi koju ti kafići prirede za taj dan.“, istakao je naš sagovornik.

Gospodin Mlađenović je takođe apelovao na sve učesnike u regati da povedu računa o ponašanju na plovilima i da ne unose velike količine alkohola. „Svake godine na regatama učesnici preskaču iz plovila u plovilo, svi moraju povesti računa o bezbjednosti da se ne bi dogodila nezgoda kao na bajinobaštanskoj regati u kojoj je jedan učesnik izgubio život. Tim koji radi u Eko – rafting klubu „Rajska plaža“ je i ove godine dobro organizovan, biće prisutni ronioci i spasioci, kao i obezbjeđenje koje će dežurati plažom. To naravno neće biti dovoljno, jer će za svoje ponašanje na vodi biti sami odgovorni.“, rekao nam je sagovornik.

U sklopu 13. „Drinskog slaloma“ u našem gradu će se dva dana održati i turniri u basketu i fudbalu, a čiji su pokrovitelji i organizatori opština Bratunac, TO Bratunac i Eko – rafting klub „Rajska plaža“.

A.A.