„Zelena dolina“ – Gost: Branko Milovanović

Današnji gost radio-emisije „Zelena dolina“  bio je Branko Milovanović, predsjednik skupštine Sportsko-ribolovačkog društva „Drina“ iz Bratunca. Povod njegovog gostovanja na našem radiju svakako je dvadesetdruga po redu sportsko-ribolovačka manifestacija „Škobaljijada“ koja se održala 10. avgusta na Drini.

„Mi smo prezadovoljni ovogodišnjom manifestacijom, bilo je 92 učesnika iz: Vlasenice, Milića, Ugljevika, Lazarevca, Niša, Paraćina i drugih mijesta. Neki od tih učesnika tradicionalno dolaze već godinama, a neki su ovdje bili prvi put. Imali smo više staza zbog većeg broja učesnika, a na svakoj od tih lokacija učesnici su uživali u druženju i roštilju.“, istakao je naš sagovornik.

Najveći ulovljeni škobalj vagao je 1,250 kg, a pored nagrade za najveći ulov nagrade su dobili najmlađi i najstariji učesnik škobaljijade. Ukupan iznos za nagrade iznosio je hiljadu konvertibilnih maraka, a pokrovitelj ove manifestacije je opština Bratunac, dok je organizator „Gros d.o.o.“ iz Srebrenice.

„Mi ovom manifestacijom pokušavamo da stimulišemo mlade da se, umjesto porocima, približe prirodi i našoj rijeci. Takođe, naše sportsko-ribolovačko društvo je osnovalo školu pecanja, a najveći trijumf ove škole su brojne medalje sa takmičenja u Bajinoj Bašti, Republika Srbija.

Za kraj bih istakao da je situacija zabrinjavajuća što se tiče ribljeg fonda i apelovao bih na građane Bratunca da povedu računa o odlaganju smeća na obali rijeke Drine. Šteta je da ovakva priroda propada samo zato što smo mi nesavjesni ili lijeni da pokupimo smeće za sobom.“, rekao je za radio „UpsMedia“ gospodin Milovanović.

Piše: M.V.