“Zelena dolina“ – gost Admir Hasanović

U emisiji “Zelena dolina“ našeg radija gostovao je Admir Hasanović iz Turističke organizacije Srebrenica. Povod za gostovanje bio je aktuelni konkurs za izbor najljepšeg dvorišta i najljepšeg balkona u Srebrenici, a sa njim smo razgovoarali i o još nekim aktivnostima TO Srebrenica.

“Naš prvenstveni cilj jeste da promovišemo turističke potencijale opštine Srebrenica, ali i da koordinišemo ugostitelje sa posjetiocima, jer imamo mnogo masovnih posjeta. Prije četiri godine rodila se ideja da organizujemo neku vrstu takmičenja i određeno je da to bude takmičenje za najbolje uređeno dvorište i balkon. Cilj ovog takmičenja je da skrenemo pažnju na ekologiju, uljepšamo grad i promovišemo bavljenje hortikulture. U početku nismo imali mnogo prijava, pa smo tada mi sami obilazili Srebrenicu i pitali za određena dvorišta i balkone. U tom periodu smo imali podjelu na dvorišta u urbanom i dvorišta u ruralnom dijelu opštine. Ove godine očekujemo veći broj prijava. Konkurs je otvoren od 12. juna i traje do 12. jula. Pozivamo Srebreničane da se prijave. Što se tiče najbolje uređenih balkona nagrade su kuponi za kupovinu od 20, 30 i 50 KM, a za najbolja dvorišta nagrade su: kosilica za travu, prskalica za travu i alat za baštu“ rekao je Hasanović.

Tokom drugog dijela emisije, dotakli smo se i drugih aktivnosti koje su provedene ili tek dolaze.

“Imali smo nekoliko aktivnosti u sklopu “Dana Srebrenice“. Uskoro nas očekuje “Pančićeva regata“, a u decembru ili januaru organizujemo “Spust niz Guber“. Takođe, organizujemo i posjete sajmovima turizma u Beogradu, Lukavcu, Banja Luci, Bijeljini, Tuzli, itd. Radio se o oko petnaest sajmova i na svakom imamo svoj štand. Dugoročni cilj TO Srebrenica je da unaprijedimo sve događaje koje organizujemo i da povećavamo broj posjetilaca i turista. U junu smo na jezeru Perućac imali organizovano polaganje ispita za upravljanje čamcima. Ispit je uspješno prošlo oko 90 ljudi, kako iz naše opštine i regije, ali i iz Hrvatske i Austrije“ prokomentarisao je Admir Hasanović.