“Vrijeme je za biznis“ – Vera Alempić

Danas smo u našoj radio emisiji “Vrijeme je za biznis“  ugostili Veru Alempić iz pržionice kafe “Dex“. Sa njom smo na početku pričali o njenoj poslovnoj ideji.

“Ja sam i ranije pokušavala da započnem vlastiti biznis, pošto imam svoj poslovni prostor na pijaci u Bratuncu. O pokretanju pržionice kafe smo razmišljali duže vremena, a konačno smo krenuli u realizaciju kada smo se prijavili za projekat “Ekonomsko osnaživanje mladih“, koji su provodili “Posao.ba“ i Udruženje “Prijatelji Srebrenice“. Bilo je potrebno da se nauči sve o ovom poslu, pogotovo kada je u pitanju prženje kafe. Razvili smo i sopstveni dizajn ambalaže sa našim zaštitnim znakom – sovom. Ovo je porodični posao, prijavljeni smo ja i sin, koji je i vlasnik firme, dok nam suprug pomaže, najviše oko prženja. Naše proizvode možete pronaći u našem prodajnom prostoru u Kosovskoj ulici na bratunačkoj pijaci, ali i u marketima i prodavnicama u Bratuncu i Srebrenici. Pošto je trenutno ljetna sezona, našu kafu možete piti i u kafićima na Rajskoj plaži“ rekla je Vera Alempić.

Sa Verom smo pričali i o učešću na sajmovima, raznim radionicama i o tome šta je potrebno za preduzetništvo.

“Nakon projekta koji sam već pomenula, prijavila sam se i za XII Sajam poslovnih ideja. Tu sam dobila nagradu, od koje je nabavljeno dostavno vozilo. Moram istaći da je nama prioritet da unaprijeđujemo naš biznis tako što uvijek prije kupujemo neku opremu. Utisci sa Sajma poslovnih ideja, i radionica u sklopu njega, su odlični. Poslije toga učestvovala sam i na događaju “Moj grad, moj brend“ i upoznala nove ljude, koji su mi danas kupci. Zbog toga smatram da je učešće na ovakvim događajima i radionicama vrlo bitno, jer pored toga što nešto naučite, uvijek upoznate i nove ljudi sa kojima možete sarađivati kasnije. Svi mi mislimo da sve znamo, ali tek kada odemo na neku radionicu vidimo da ima još mnogo toga što treba da učimo. Čovjek se uči dok je živ i to je ključ za preduzetništvo“ zaključila je Vera Alempić.